Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin isminden çok bahsedilmeyen ama bomba gibi yeni bir dizisi var!

TRT’nin isminden çok bahsedilmeyen ama bomba gibi yeni bir dizisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT için hazırlanmakta olan Mevlana isimli diziden bahsediyoruz. TRT’nin dijital platformu için çekildiği bilinen Mevlana dizisi için Konya’da yoğun bir emek harcanıyor.

50 dönümlük alanda muhteşem bir plato kuruldu… 13. yüzyıldaki atmosfer bu platoda büyük emeklerle oluşturuldu. Mevlana’nın hayatını anlatan bu dizinin oyuncu kadrosu da platosu gibi göz kamaştırıyor. Öyle etkili isimler var ki, Mevlana dizisi hakkında çok fazla bahsedilmese de TRT’nin son dönemdeki en iyi işlerinden birisi konumunda….

TRT'nin isminden çok bahsedilmeyen ama bomba gibi yeni bir dizisi var! 8

Son yıllarda diziler konusunda büyük açılım yapan TRT’nin Mevlana projesine verdiği önemi gösteren oyuncu kadrosunu yeniden hatırlayalım:

“Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Nilay Deniz, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes…”

Hem tecrübeli oyuncular hem genç isimler bu yapımda buluştu. Ortaya çok iyi bir hikaye çıkması bekleniyor.

13. yüzyılda yani Selçuklu’nun hüküm sürdüğü dönemde Konya’da geçen hikaye için hem dekor hem kostüm hem de aksesuar olarak da büyük bir hazırlık yapıldı.

TRT'nin isminden çok bahsedilmeyen ama bomba gibi yeni bir dizisi var! 9

Can Ulkay’ın yönettiği dizinin senaryosunu ise Ali Aydın yazdı.

Dizide Mevlana karakterinde Bülent İnal’ı izleyeceksiniz. Daha önce Timuçin Esen ile anlaşma yapılmıştı ama oyuncu sonradan rolde yer almaktan vazgeçti. Bülent İnal ise Payitaht Abdülhamid dizisindeki 5 sezonluk performansından sonra şimdi de Mevlana dizisiyle yine büyük bir sorumluluğun altına girdi.

Mevlana dizisi, 2022 yılında TRT’nin en çok konuşulacak projelerinden birisi olacak gibi duruyor.