Ana sayfa Sinema Timur Acar’ın başrolündeki Af filminin tanıtımı yapıldı!

Timur Acar’ın başrolündeki Af filminin tanıtımı yapıldı!

tarafından ker_def

Cem Özay’ın senaryosunu Tuğçe Özbatak’la kaleme aldığı ilk uzun metraj filmi ‘Af’, geçtiğimiz Eylül ayında dünya prömiyerini Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirmesinin ardından, dün akşam 40. İstanbul Film Festivali’nde ekip ve oyuncuların katılımıyla Türkiye prömiyerini yaptı.

İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde sinemaseverlerle buluşan filmin gösteriminin ardından Cem Özay ve filmin oyuncuları izleyenlerin sorularını yanıtladı. Pandemi koşulları sebebiyle Maximum Uniq Açıkhava’da gösterilen film, seyircinin beğenisini topladı.

‘Af’ın festivaldeki gösterimine yönetmeni Cem Özay’ın yanı sıra başrol oyuncularından Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar ve yapımcısı Ömür Güner katıldı.

Bir dağ köyünde ağaç ticareti yaparak ailesini geçindiren otoriter bir baba ile çocuklarının arasındaki çatışmayı merkezine alarak sert bir aile dramını seyirciyle buluşturan ‘Af’ın çekimleri Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Gürcistan sınırında bulunan Macahel Vadisi’nin bir dağ köyünde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen film Antalya Film Forum’dan TRT Proje Geliştirme Özel Ödülü ile İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da Başka Sinema Dağıtım Ödülü’nü kazanmıştı.