Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Teşkilat dizisinde her şey iyi görünüyor ama kafalarda bir soru işareti var!

TRT1’in Teşkilat dizisinde her şey iyi görünüyor ama kafalarda bir soru işareti var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Teşkilat isimli TRT1’in yeni dizisi Milli İstihbarat Teşkilatı destekli bir yapım olması nedeniyle çok önemli mesajlar verilmesi beklentisi var. Dizinin oyuncu kadrosu ve hikayesi son derece etkileyici. 7 Mart Pazar günü ilk bölümü yayınlanacak olan Teşkilat dizisinin karakterleri de bir hayli dikkat çekecek.

Dizinin kadrosu adeta Şampiyonlar Ligi gibi… Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtcu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say ve Yavuz Bingöl önemli karakterlere hayat veriyor. Akıllarda önemli bir soru işareti de var.

Türk dizi sektörünün en büyük handikaplarından birisi dövüş ve aksiyon sahnelerinin yeterince etkileyici olmaması. Bu sorunun Teşkilat gibi aksiyonu bol bir yapımda nasıl çözüleceği merak konusu oldu.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu durumu köşe yazısında belirtti. Koloğlu, “Senaryonun kıvraklığı ve oyuncuların bunu izleyen aksettirebilmesi önemli. Vurdu-kırdı sahneleri de olacaktır. Yerli dizilerin en büyük handikapı bu sahneler oluyor. Bakalım ‘Teşkilat’ üstesinde gelecek mi?” diye yazdı.

Dizinin tanıtım metninde yer verilen, “Türk istihbaratına dair bugüne kadar bilinmeyenleri, tahmin edilemeyen başarıları gözler önüne serecek” ifadeleri de merak unsurunun artmasına neden oluyor.

Sina Koloğlu, ajitasyon konusuna da dikkat çekerek, şu kaygısını yazısında ifade etti:

“Bu tarz yapımlarda ‘ajitasyon’ doğaldır. Koruma kalkanı ise anlatımdır. ‘Teşkilat’ için de benzer durum söz konusudur. Ülke adına tehlikeleri göze alan bir ekip. Didaktik olmayacak. Gerçeklerden ilham alınacak. Yine de kurgu olduğunu unutmamak lazım ilk gelen ipuçları.”

Teşkilat dizisinde kim hangi karakteri canlandıracak ve karakterlerin detayları neler? Tüm ayrıntılar için lütfen tıklayınız…