Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Usta oyuncu Erdal Tosun’u sanatçı dostları ölüm yıl dönümünde unutmadı!

Usta oyuncu Erdal Tosun’u sanatçı dostları ölüm yıl dönümünde unutmadı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-  Sinema dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Tosun, 30 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Sarıyer’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan oyuncu önce Antalya Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı sonra Devlet Tiyatroları’nda ki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı.

Ölmeden önce son olarak Murathan Mungan’ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynayan bunun yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol alan oyuncu, Rina adlı filmde canlandırdığı ‘Memo’ karakteriyle söylediği ‘Hayallerimizi Satmadık Ya!’ repliğiyle de zihinlere kazındı.

Bir Demet Tiyatro’da; ‘Eyvah Necdet’, ‘Spartaküs Vedat’, ‘İri Hikmet’, ‘Hidayet’ ve ‘Ekmekçi Danyal’ gibi unutulmaz karakterlere hayat veren Erdal Tosun’un vefatı, yıllardır aynı sahneyi paylaştığı yakın arkadaşı Yılmaz Erdoğan’ı da derin üzüntüye boğmuştu.

Zaman zaman konuşmalarında hep yakın arkadaşını anan Yılmaz Erdoğan, ölüm yıl dönümünde de Erdal Tosunu unutmadı ve instagram hesabından yaptığı aşağıdaki paylaşımıyla usta oyuncuyu andı. Erdoğan paylaşımına, “Sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz’ yazdı.

Oyuncu Reha Özcan da, Erdal Tosun’un 5. ölüm yıl dönümünde instagram hesabından aşağıdaki paylaşımı yaparak duygusal bir yazı kaleme aldı. Reha Özcan paylaşımına şunları yazdı; “Önce babam gitti, sonra Erdal, sonra 2016 da gitti… Geriye komik bir sızı kaldı, bir de, ”iyi ki yaşamışız a… k…” diyerek gülümseyen bir hatıra…Anmadığım gün yok hala….”

Usta oyuncu Erdal Tosun'u sanatçı dostları ölüm yıl dönümünde unutmadı! 8

Genç oyuncu İbrahim Büyükak da ustasını ‘Erdal Abim’ yazdığı aşağıdaki paylaşımıyla andı.

Usta oyuncu Erdal Tosun'u sanatçı dostları ölüm yıl dönümünde unutmadı! 9