Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu’nun gelişi, Kuruluş Osman dizisini nasıl da değiştirdi!

Uyanış Büyük Selçuklu’nun gelişi, Kuruluş Osman dizisini nasıl da değiştirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tarihi projeler arasındaki sıkı yarış, ekrana daha kaliteli görüntülerin gelmesini sağlıyor… Bunu Kuruluş Osman dizisindeki değişim ile anlayabilirsiniz… İlk sezon dizinin çekimleri ile ikinci sezon fragmanına yansıyan çekimler arasında fark bariz şekilde kendini gösteriyor.

Bu duruma yol açan en önemli etkenlerden birisinin de Uyanış Büyük Selçuklu gibi, TRT1 ekranlarında son derece kaliteli görüntüler sunan dizi olduğu tahminini yapabiliriz. Diziler arasındaki hem reyting hem de etkinlik mücadelesinde tarihi yapımların yüksek bütçeli ve çok özenli çekilmesi şart.

Uyanış Büyük Selçuklu'nun gelişi, Kuruluş Osman dizisini nasıl da değiştirdi! 8

Kuruluş Osman dizisi, Diriliş Ertuğrul’un devamı olarak ortaya çıktı. atv dizisi, başarılı işler yaptı ama Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yansıyan görsel şöleni tam da arzu edildiği gibi değildi. Kuruluş Osman dizisinin 28. bölüm fragmanını izleyenler dizinin yeni sezonda çok daha yüksek bir görsellik sunacağı fikrine kapıldı.

Bu düşüncenin sebebi ise savaş sahnelerinin daha gerçekçi olması, görüntü kalitesinin ilk sezona göre daha yükselmesi ve geniş bir oyuncu kadrosunun yapıma katılmasıydı. Bu noktada da diziler arasındaki rekabetin etkisini yadsımamak lazım.

TRT1 ve atv ekranında iki tarihi yapım arasındaki kalite, etkinlik ve reyting yarışında kim önde gidecek henüz bilemiyoruz. Ancak iki yapımın da birbirlerini yetişmek anlamında bir görsel şölene dönüşmesi izleyiciler için çok olumlu bir gelişme olacaktır.

Uyanış Büyük Selçuklu'nun gelişi, Kuruluş Osman dizisini nasıl da değiştirdi! 9

Kuruluş Osman dizisine yeni yapılan transferler de çok önemli… Güçlü oyuncular ve güçlü karakterler ile atv’nin dizisi yeni sezonda çok daha büyük ilgi görür ise şaşırmamak lazım.

Kuruluş Osman dizisine 2. sezonda katılan isimler şöyle: Cüneyt Arkın, Erkan Avcı, Kanbolat Görkem Arslan, Seçkin Özdemir, Ahmet Yenilmez, Emin Gürsoy, Umut Karadağ, Bahtiyar Engin ve Seray Kaya.