Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yalancı’nın Avukat Oktay’ı Şahin Irmak’tan şaşırtan itiraf; Ben de bir seri yalancıya maruz kaldım!..

Yalancı’nın Avukat Oktay’ı Şahin Irmak’tan şaşırtan itiraf; Ben de bir seri yalancıya maruz kaldım!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Show TV’de yayınlanan Yalancı dizisinde, Burçin Terzioğlu, Salih Bademci, Hazal Türesan ve Cemal Toktaş ile birlikte rol alan oyuncu Şahin Irmak, Habertürk Gazetesin’nden Aytekin Teker’in sorularını yanıtladı.

Yalancı’da, idealist Avukat Okay Aytekin karakterine hayat veren Irmak, kariyeri ve özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Yalancı'nın Avukat Oktay'ı Şahin Irmak'tan şaşırtan itiraf; Ben de bir seri yalancıya maruz kaldım!.. 1

Şahin Irmak, ‘Size söylenen en büyük yalan neydi?’ sorusuna; “Bir seri yalancıya maruz kalmıştım bir dönem. O deneyim benim için, o zaman için can sıkıcıydı ama şimdi baktığımda kârdayım diyorum. Birçok şey öğretti bana. Seri yalancıların da en az seri katiller kadar tehlikeli olduğunu mesela… O zamanlar öğrendiğimde öfkeliydim ama kendime… Yaş aldıkça kendinle barışıp öfkelendiklerine sadece üzülebiliyorsun” yanıtını verdi.

Yalancı dizisinin senaryosundan çok etkilendiğini söyleyen Şahin Irmak, “İyi kurgulanmış bir senaryo olmasının yanı sıra insanın çok karmaşık ve tehlikeli bir varlık olduğunu, yalan söyleyenin söylediği yalanın kişinin titrine, dış görünüşüne, sosyal hayatına bakarak, söylediği yalandan bağımsız genel bir kanıyla değerlendirildiğini ve insanın çok kolay manipüle eden ve edilebilen bir canlı olduğunu hikayenin temeline oturtması.

Yalancı'nın Avukat Oktay'ı Şahin Irmak'tan şaşırtan itiraf; Ben de bir seri yalancıya maruz kaldım!.. 2

Senaryonun temel insan duyguları üzerine ahkam kesmekten ziyade soru sordurtan ve izleyiciyi o duygularla yüzleştiren yapısı okurken en sevdiğim tarafı oldu. Haklı da olsan kadın olmanın ve mücadelesinin toplumdaki karşılığını taraf tutmadan bütün gerçekliğiyle anlatması ve yüzleştirmesi çok etkileyici ve önemli benim için” açıklamasını yaptı.

Yalancı'nın Avukat Oktay'ı Şahin Irmak'tan şaşırtan itiraf; Ben de bir seri yalancıya maruz kaldım!.. 3

Oyuncu, rolüyle ilgili şöyle konuştu; “Dizide bir taraftan çok zorlu bir insani mücadele verilirken hukuksal mücadelenin de bazen işleri karmaşık hale getirip zorlaştırması, adalete ve hukuka olan güvenin ve ihtiyacın ne kadar hayati olduğunu hatırlatıyor hem seyirciye hem bana. Bir avukatı oynuyorum ve avukatların da hukukla ve sistemle olan mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Rolüm için özel bir hazırlığım olmadı, sağ olsun ülkem.”