Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum aynı projede buluştu

Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum aynı projede buluştu

tarafından ker_def

Son dönemin dikkat çeken isimleri Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum; #yarıniçinbugünkoş çağrısıyla adidas ve Parley’in denizlerdeki plastik atığa dur demek için birlikte yürüttüğü Run For The Oceans projesinin kampanya videosunda yer aldılar. Sporcu ve çevreci kimlikleriyle de bilinen bu üç isim, kampanyanın hem duyurulmasına hem de farkındalığın artırılmasına destek veriyorlar.

adidas ve Parley’in denizlerdeki plastik kirliliğine dikkat çekerek farkındalık yaratmak için oluşturduğu Run For The Oceans’a Türkiye’nin genç ve ünlü isimleri de katkıda bulundu. Kampanyanın Türkiye ayağına destek veren adidas Türkiye Marka Elçisi Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum; adidas Runners ekibiyle birlikte herkesi denizlerdeki plastik kirliliğini önlemek için 28 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında koşmaya davet ediyor.

Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum aynı projede buluştu 8

Tüm dünyanın birleşmeye ve okyanuslar için koşmaya davet edildiği kampanyaya destek veren üç ismin kamera karşısına geçtiği film, “2050 yılından mesajın var” duyurusuyla başlıyor. Çevreye olan duyarlılıklarıyla bilinen Bastık, Şahinkaya ve Kuzum, “bize katıl #yarıniçinbugünkoş” diyerek okyanusların plastik atıklardan arındığı bir gelecek için çağrıda bulunuyorlar.

adidas Türkiye Marka Elçisi Zeynep Bastık “2050’de denizlerde balıktan fazla plastik atık olmamalı! Herkesi bu konuda daha bilinçli olmaya ve farkındalığı hep beraber yükseltmeye davet ediyorum.”

Zeynep Bastık, Nilperi Şahinkaya ve Boran Kuzum aynı projede buluştu 9

Nilperi Şahinkaya “Her yıl 360 milyon tondan fazla plastik üretiliyor ve 10 plastikten 9’u geri dönüştürülmüyor. Geri dönüşüm bilinci bizi ve gelecek nesilleri kurtarabilir.”

Boran Kuzum “Her gün 1440 kamyon plastik atık denizlere dökülüyor! Denizlerimizi, geleceğimizi daha fazla düşünmeli ve artık buna bir son vermeliyiz. Sporla bunu başarabiliriz.”

#yarıniçinbugünkoş sloganıyla start alan kampanya kapsamında adidas ve Parley, adidas Running uygulaması (Strava / Joyrun) aracılığıyla koşulan her kilometre için 10 plastik şişe atığını toplayacak. Kampanyanın sonuna kadar tam 500,000 pound ağırlıkta plastiğin plajlardan, adalardan ve kıyı şeritlerinden temizlenmesi hedefleniyor. 28 Mayıs-8 Haziran arası adidas Runnning uygulaması üzerinden yapılacak koşuların dahil olacağı etkinliğe LINKTEN 8 Haziran’a kadar kaydolmak mümkün.