Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan dizisinin setinde dikkat çeken incelik!

Alparslan dizisinin setinde dikkat çeken incelik!

tarafından ker_def

TRT1 ekranında artık Pazartesi akşamları Alparslan Büyük Selçuklu dizisini izleyeceksiniz. Geçen sezon yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğindeki proje, hikayenin geriye doğru işlemesi gibi önemli bir farklılık yaratacak.

Sultan Melikşah dönemini geçen sezon izleyenler, şimdi de onun babası Sultan Alparslan dönemini izleme fırsatı elde edecek. Barış Arduç ile Fahriye Evcen ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin çok iyi bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

Hikayesi de sürükleyici şekilde yazılan dizinin dekorları da gerçeğine uygun bir şekilde hazırlandı. Dizi hayranları Selçuklu mimarisi ile karşılaşacak.

Alparslan dizisinin setinde dikkat çeken incelik! 8

Alparslan’ın fetih serüveninin anlatılacağı dizide yer alan Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi’nin, Gazne Devleti’nin ve Büst Şehri’nin dekorları, dizi için gerçeğinin bire bir aynısı olarak hazırlandı.

Doğu’nun ve Batı’nın Sultanı, Fethin Babası, Sultan Alparslan’ın yolculuğu 8 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Alparslan dizisinin setinde dikkat çeken incelik! 9

Alparslan dizisi Türk televizyon tarihinin en önemli projelerinden birisi olarak anılıyor.

Çünkü anlatılan dönem Anadolu’da büyük bir iz bırakan Selçuklu devletinin en güçlü olduğu dönemi yansıtacak.

Dizinin hikayesi ve karakterlerin nasıl konumlandığı, o döneme ait hangi detayları öne çıkartılacağı gibi konular da merakla bekleniyor.