Ana sayfa Dizi Haberleri Aynı hatayı yapıp Hekimoğlu dizisine yazık etmeyin!

Aynı hatayı yapıp Hekimoğlu dizisine yazık etmeyin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında Hekimoğlu dizisi ikinci sezonuna başladı. House M.D. dizisinden uyarlanan ve ilk sezonu çok başarılı geçen Hekimoğlu, ikinci sezonda henüz hak ettği reytingleri yakalayamadı.

Belçim Bilgin’in Ateş Hekimoğlu’nun eskieşi Selin olarak diziye katılması da 16. bölüm itibari ile dizide farklı bir hava oluşturdu. Ateş Hekimoğlu’nun geçmişine yönelen sahneler merak ediliyor ve Selin’in gelişinin neleri değiştireceğini de önümüzdeki bölümler gösterecek.

Ancak diziye yönelik bir eleştiri var ki, son derece haklı… Zaten hikayesini güzel şekilde yansıtan, müthiş oyuncu kadrosu ile akıcı bir şekilde ekranda yer alan Hekimoğlu dizisinde sıkıntı çıkartan konu müzikler.

Bu konuya Milliyet Cadde’deki köşesinde değinen Sina Koloğlu, sürekli müzik ekleme durumunun bir hata olduğunu düşünüyor ve şu değerlendirmesiyle de birçok dizi izleyicisinin fikrine tercüman oluyor:

“Yeni sezonda dikkatimi çekti ‘Çukur’ da aynı durumda. Sahneleri götüren oyuncuların ağırlıklarını hissettirdikleri özel dizilerin, her tarafını müziğe boğmaya hiç gerek yoktur. Ufak dokunuşlarla yardım etmek yeter. ‘Hekimoğlu’ da böyle bir yapım. Çok güzel temalar bulunmuş zaten. Yeri geldiğinde bize hatırlatıyor. Fakat her kareye bir müzik, oyunculara, diyaloglara ve oynanan sahneye yazık ediyor.”

Sina Koloğlu, bu eleştirisinde haklı…

Dizinin izleyicileri de bu durumdan rahatsız ve önümüzdeki bölümlerde bu konuda bir çözüm bekliyor… Zira Hekimoğlu gibi çok başarılı ve farklı bir dizinin zamansız müzikler nedeniyle izleyicide kötü izlenim bırakması pek da adil bir durum değil.