Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi 152. bölümde Osman Bey’in büyük hedefi ortaya çıktı!

Kuruluş Osman dizisi 152. bölümde Osman Bey’in büyük hedefi ortaya çıktı!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 162. Bölümüyle sosyal medyada #KuruluşOsman etiketiyle çok konuşuldu. ‘Kuruluş Osman’, 162. Bölümüyle reytinglerde tüm grupların en çok izlenen yapımı oldu.

Dizinin yayınlanan son bölümünde Konstantin Palealagos’un hain suikast planı sonrası Osman Bey ile karşı karşıya gelmesi ve silahların çekilmesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 162. Bölümünde; Beylikler arasındaki savaşı bitiren Osman Bey artık büyük hedefi Brusa için harekete geçip Yörükleri Brusa’nın etrafına yerleştirmeye başladı. Brusa’nın fethi için planlar yapan Osman Bey’e Konstantin Palealagos bir davet gönderdi. Davet üzerine Osman Bey Brusa’ya yola çıktı.

Uzun zaman sonra yarış yapan Alaeddin Bey ve Gonca Hatun’un yarışında Gonca Hatun galip geldi. Gonca Hatun, bu yarışın son yarışları olduğunu ve bir daha ata binemeyeceğini söylediğinde Alaeddin Bey meraklandı. Gonca Hatun, güzel haberi şu sözlerle verdi: “Muştumu isterim! Gebeyim beyim! Bir evladımız olacak!” Gonca, kemerinden bir patik çıkarıp Alaeddin’in avuçlarına bıraktığında Alaeddin Bey ise, “İmdi ben baba olurum ha… Baba olurum! Allah Allah! Gonca’m! Bana öyle bir haber verdin ki… Ceylan gözlüm!” dedi.

Yunus Emre ile sohbet eden Yakup Bey sohbetin ardından bir karınca yuvası gördü. Yuvadaki karıncaları tezgahtan aldığı ekmekle besleyen Yakup Bey aniden fenalaşarak bayıldı. Mehmet Bey, fenalaşan babası Yakup Bey’i alarak soluğu Aleaddin Bey’in yanında aldı. Babasının rahatsızlandığını gören Gonca Hatun ve obadakiler şok olurken Yakup Bey hızlıca şifahaneye taşındı.

Brusa’da kurulan hain tuzağın ardından obaya dönüş yolunda Konstantin Palealagos ile karşı karşıya gelen Osman Bey “Bana kahpe bir pusu kurdun. Şimdi de askerlerinin arkasına saklanarak diş gösterirsin!” dedi.

Konstantin ise Osman Bey’e Brusa’dan kaçabildiğini ancak şimdi kendisinden kaçamayacağını söyledi. “Gayrı burası hakikat meydanıdır! Sen mi öleceksin yoksa ben mi göreceğiz!” diye rest çeken Osman Bey atını dörtnala Konstantin’in üzerine sürdü. Restleşmenin ardından neler yaşanacağı ise büyük merak konusu oldu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.