Ana sayfa Dizi Haberleri Aziz dizisinin dekorlarını kurmak 3 ay sürdü!

Aziz dizisinin dekorlarını kurmak 3 ay sürdü!

tarafından ker_def

Show TV ekranlarında Cuma akşamları yayınlanacak olan Aziz dizisinin ilk bölümü öncesi heyecanlı bir bekleyiş var… Murat Yıldırım, Damla Sönmez ve Simay Barlas’ın başrollerinde yer aldığı dizi, izleyicileri 1930 yılına götürecek.

Antakya’da çekimleri yapılan dizideki dekorların, set ortamının oluşturulması tam 3 ay sürdü. 264 kişi yoğun bir çalışma ile dizinin platosunu hazırladı… Demir, kereste, boya gibi malzemeler yoğun bir şekilde kullanıldı ve ortaya 1930’lı yılların Türkiye’si çıkartılmaya çalışıldı.

Yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, proje danışmanlığını Zeynep Günay Tan’ın gerçekleştirdiği sezonun iddialı dizisi “Aziz” 5 Kasım Cuma (yarın) izleyici ile buluşacak. Yayını için sayılı saatler kalan dizi güçlü prodüksiyonu ile de adından söz ettiriyor.

Aziz dizisinin dekorlarını kurmak 3 ay sürdü! 8

Ekran başındakileri hikayenin geçtiği 1930’ların Antakya’sına götürmek için gerçekleştirilen çalışmalar prodüksiyonun kalite ve gücünü de gözler önüne serdi.

Sanat ve dekor ekibinin yanı sıra döneme ait meydan, evler ve sokakların yapımında 264 kişi görev aldı.

817 ton demir, 400 m3 kereste, 1000 LT boyanın kullanıldığı setin aksesuar ve kostümleri de özel olarak tasarlandı. Kullanılan pek çok obje sıfırdan üretilirken 200’den fazla kıyafetin tasarımı gerçekleştirildi.

Aziz dizisinin dekorlarını kurmak 3 ay sürdü! 9

Araştırma ve ön hazırlık sürecinin 6 ay sürdüğü Aziz dev kadrosu ve etkileyici hikayesi kadar yarattığı gerçekçi atmosferi ile de çok konuşulacak.