Ana sayfa Sosyal Medya Baht Oyunu ile parlayan Aytaç Şaşmaz’a yeni rol, kişilik özellikleri sayesinde geldi!

Baht Oyunu ile parlayan Aytaç Şaşmaz’a yeni rol, kişilik özellikleri sayesinde geldi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Son dönemin en başarılı oyuncularından biri olan Aytaç Şaşmaz, romantik komedi dizisi Baht Oyunu ile büyük bir başarı yakalayarak kariyerinin en önemli çıkışını yaptı. Yakışıklı oyuncunun Baht Oyunu’ndan sonraki projesi merakla bekleniyordu.

Genç yaşına rağmen oyunculukta büyük bir başarı yakalayan Aytaç Şaşmaz 2017 yılında, Söz dizisiyle başlayan kariyer yolcuğunda oldukça hızlı yol aldı. Oyuncu, Kanal D’de yayınlanan Hekimoğlu dizisiyle geniş bir kitle tarafından tanındı. Baht Oyunu ise oyuncuya pek çok yeni kapı araladı. Baht Oyunu’nun ardından bir süre dinlenen Aytaç Şaşmaz’ın yeni projesi nihayet belli oldu.

Şaşmaz bu defa tercihini beyaz perdeden yana yaptı. Yetenekli oyuncu, senarist ve yönetmenliğini Alper Çağlar’ın üstlendiği İlk Göktürk isimli filmde rol alacak. Film, Türk tarihi ve mitolojisinden olay, karakter ve motiflerin yer alacağı Göktürk üçlemesinin ilk bölümü olacak.

Alper Çağlar instagram’dan neden Aytaç Şaşmaz’ı seçtiğini şu sözlerle açıkladı; Çağlar aşağıdaki paylaşımının altına yazdıklarıyla dikkat çekti;

Baht Oyunu ile parlayan Aytaç Şaşmaz'a yeni rol, kişilik özellikleri sayesinde geldi! 7

“@gokturkfilmi birinci filmi İLK GÖKTÜRK’te, İstemi karakterinin oyuncu seçiminin açıklamasını nihayet yapabiliriz. Bu uzun ve zorlu bir arama süreci oldu. Performans potansiyeli, iyi niyet, yaş, etnik fenotip ve projenin görülmemiş uzun çekim süresi hesaba katıldığında bu karar beni aylarca meşgul etti. Ses tonundan, bakışlarıyla sessiz oyunculuğa kadar, benim kadar baskın bir yönetmenin tavsiyelerini anında uygulayacak sağduyuya (ve sabra) sahip 2019’dan beri aradığım bu filmin “false nine” forveti @aytacsasmaz olacak. Aytaç’ın rolünün önüne geçmeyecek alçakgönüllü karakteri ve karşılaşacağımız zorlukları anlattığımda gözü pek bir güler yüzlülük ile motive olması güzel bir dostluğun başlangıcı olacağını söylüyor.”

Aytaç Şaşmaz İlk Göktürk filminde ‘İstemi Yabgu’ karakterini canlandıracak. Filmin başrolünde Alman oyuncu Robert Maaser rol alacak. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Murat Serezli ve Tuğba Sunguroğlu da var.