Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisi için Engin Altan Düzyatan başlama tarihini açıkladı!

Barbaroslar dizisi için Engin Altan Düzyatan başlama tarihini açıkladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Barbaroslar isimli yeni dönem dizisi 2021-2022 sezonunda izleyicilerle TRT1 ekranında buluşacak. Tarihi dizileriyle öne çıkan TRT1, geride bırakmaya hazırlandığımız sezonda büyük işler başardı.

Uyanış Büyük Selçuklu ve Bir Zamanlar Kıbrıs ile hem uzak hem de yakın tarihe dokunan TRT1, ayrıca Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı ve Teşkilat isimli yapımlarla da bir hayli öne çıktı. Milyonların yeniden TRT1 ekranına dönmesi bir anlamda bu başarılı dizilerin de sayesinde gerçekleşti. TRT1’in yeni sezondaki en iddialı projesi ise Barbaroslar dizisi olacak.

Uzun süre ön hazırlıkları yapılan dizinin çekimlerine geçtiğimiz ay başlanmıştı. Doğan Ümit Karaca’nın yönetmenliğini yaptığı dizide açık deniz sahnelerine de geçildiği geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Marmaris ve Antalya’daa çekimleri yapılmakta olan Barbaroslar dizisinde Oruç Reis karakterine hayat verecek olan Engin Altan Düzyatan da yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi.

Diriliş Ertuğrul dizisindeki 5 sezonluk başarısının ardından Kurşun isimli 6 bölüm süren yapım ile ekranda yer alan Engin Altan Düzyatan, uzun süredir Barbaroslar dizisiyle bekleniyordu. Hayranlarının merakla ve heyecanla beklediği oyuncu TRT1 dizisinin yayın tarihini duyurdu.

Eylül ayında dizinin başlayacağını ifade eden Engin Altan Düzyatan, “Biz çalışmalara başladık. Devam de ediyoruz. Her halde Eylül ayında… Kanal daha net bir açıklama yapacaktır, ya da yapımcı” açıklamasında bulundu.

Eşi Neslişah Alkoçlar ile birlikte görüntülenen ve dizi hakkında da konuşan oyuncu, ” Çok kitap okuduk. Dönemle ilgili çok araştırma yaptım” diyerek proje için yoğun bir çalışma içinde olduğunu ifade etti.

Tarihi dizilere olan yoğun ilgiyi de değerlendiren oyuncu, “Araya başka bir iş aldım, denedim başka bir şey. Bu aralar bu tarz işler çok fazla. Biz de öyledir, bir iş tutuğu zaman arkası gelir o işlerin. Şu anda da böyle rollerde oynamaktan zevk alıyorum gerçekten” diye konuştu.