Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisinde eleştiriler sonuç vermeye başladı!

Barbaroslar dizisinde eleştiriler sonuç vermeye başladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yayınlanan Barbaroslar dizisine yönelik olarak izleyicilerin sosyal medyada yer alan eleştirileri kurgusal ve hikaye noktasında bazı değişimlerin yaşanmasına neden oldu.

Perşembe akşamları yayınlanan dizinin reytinglerde beklentilerin altında kalması ve birincilik yarışında yer alamaması kabul edilebilir bir durum değil. Çünkü TRT1’in bugüne kadar yaptığı en büyük prodüksiyona sahip olan dizi, sezonun en iyi yapımı olması beklenirken, orta sıralarda gezinen bir dizi konumunda bulunuyor.

TRT1 ekranında Barbaroslar dizisinden çok daha iyi performans sergileyen yapımlar var ve onlara bu kadar büyük bütçe ayrılmış da değil… Barbaroslar dizisinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’nin başrolde yer alması da önemli bir faktör. Birçok ünlü ismin de katkıda bulunduğu dizinin son bölümlerinde olumlu izlenimler edinenlerin sayısı bir hayli fazla.

Gülcan Arslan ile Melis Babadağ’in hikayeden ayrılması ise dizi hayranlarını bir kez daha üzen bir gelişme oldu. İki karakterin yerine Cemre Gümeli ile birlikte toplam 9 karakterin diziye katılması da önemli bir adım oldu. Artık senaristler daha geniş çaplı hikaye anlatımı yapabilecek.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi TRT1 adına büyük önem taşıyan bir yapım… Dizinin son yayınlanan 10. bölümüne yönelik sosyal medyaya yansıyan olumlu yorumlar var. Hikayede ve kurgusal konularda daha iyi olduğu yönünde yorumlarda bulunanlar dikkatleri çekiyor.

Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamid, Uyanış Büyük Selçuklu ve Alparslan Büyük Selçuklu gibi önemli tarihi yapımlara imzasını atan TRT1, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı isimli yapımın da tüm dünya çapında ilgi görmesini hedefliyor.

Dizinin yabancı benzerleri ile yarışabilmesi için hem kurgu hem inandırıcılık hem de hikaye noktasında çok dikkatli olunması, titiz bir çalışma yürütülmesi şart.

Yabancı benzerleri ile ölçüşebilecek bir dizi kıvamına yavaş yavaş gelmesi hedeflenen Barbaroslar dizisi için reytinglerin de şu anda iyi seviyede olduğu ama birincilik için Camdaki Kız ile yarış haline giremeyeceği de gözüküyor.

Dizinin 2 Aralık Perşembe akşamı yayınlanacak olan 11. bölümünden ön izleme paylaşıldı. Yeni bölümde de hikayedeki değişimin daha net bir şekilde ortaya konulması bekleniyor.