Ana sayfa Sosyal Medya Can Yaman ve Demet Özdemir neden bu kadar çok sevildi? Türk dizilerini yükselten değerler neler?

Can Yaman ve Demet Özdemir neden bu kadar çok sevildi? Türk dizilerini yükselten değerler neler?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Can Yaman ile Demet Özdemir, Erkenci Kuş dizisinde çok iyi bir iş çıkarttı. İki ünlü oyuncu da romantik komedi dizisi sayesinde milyonlarca hayran kazandı. Hem Can için hem de Demet için yurt dışında kariyer yapma konusunda Erkenci Kuş’un büyük bir katkısı var.

Birçok ülkede yayınlanan bu dizi sayesinde iki Türk oyuncu çok konuşuldu. Aynı zamanda Türk dizilerine olan ilginin artmasına da Erkenci Kuş katkı sağladı. Peki Türk dizileri neden bu kadar çok sevildi? İtalya’da son dönemde Türk dizileri arka arkaya televizyonda yayınlanıyor.

2 – 3 milyon İtalyan izleyici de bu yapımlara hayran. Aynı durum İspanya’da da yaşanıyor. İspanyol izleyiciler de 2018 yılından bu yana Türk dizilerinin hayranı oldu. Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi bu konuda İspanya’da kapıyı açan yapım oldu. Kadın ve Kızım dizileri 2020-2021 sezonunda izlenme rekorları kırdı. Paralı İspanyol kanallarında Türk dizileri ABD dizileri ile başa baş rekabet edebilir duruma geldi. Peki tüm bunların altında hangi nedenler yer alıyor?

Yurt dışında yapılan analizlerde Türk dizilerine olan izleyici ilgisi ile ilgili bazı makaleler bulabilirsiniz. Türk dizilerinin bu kadar başarılı olmasının altında yatan nedenler şöyle sıralanıyor:

“Geleneksel ve modern yaşamın iç içe geçtiği hikayeler var.”

“Batı ile Doğu dünyalarının bir karmasını sunuyor.”

“Türk dizileri kültürel bir zenginlik sunuyor.”

“Her hikayede mutlaka bir aşk var ve doğal aşk hikayeleri çok seviliyor.”

“İmkansız gibi görülen aşklar Türk dizilerinde normal bir hayat gerçeği olarak sunuluyor.”

“Türk dizilerinde seksi sahneler yok ama romantizm çok fazla var.”