Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Damlasu İkizoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Damlasu İkizoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Damlasu İkizoğlu, 8 Temmuz 1998 tarihinde Antalya’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Damlasu İkizoğlu
Doğum Tarihi: 8 Temmuz 1998
Doğum Yeri: Antalya
Boyu: 1.68 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/damlasuikizoglu/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Damlasu İkizoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Çocukluğu Antalya’da geçti. İçine kapanık bir çocuktu. “Küçükken çok çekingen bir çocuktum. Annem sosyalleşmem ve çekingenliğimi kırmam adına beni bir tiyatro kursuna yazdırmıştı. Çocukların hayal güçleri çok geniştir. Benim hayal gücüm ise orada sınırsız bir alan bulmuştu sanki. Bunu fark edince hayatımın her alanında sahnenin, sinemanın olmasını istedim. Eğitim hayatımı buna göre şekillendirdim. Hem sinema okudum, hem de oyunculuk eğitimim hep devam etti.”

Eğitim hayatı:  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Kamera önü oyunculuk ve Temel Oyunculuk eğitimi ile BiTiyatro Atölyesi Oyunculuk Eğitimi ve Cihangir Atölyesi Sahnesi Oyunculuk eğitimleri aldı.

Hayatının dönüm noktası: Üniversiteyi kazanmasıyla birlikte İstanbul’a gelmesiyle oyunculuk macerası da başladı İlk önce reklam filmlerinde rol aldı. ATV’nin Kardeşlerim dizisiyle geniş bir kitle tarafından tanındı. “İlk dizim Babil oldu. Babil’in bitimine doğru görüştüğümüz işler vardı. Kardeşlerim’in senaryosunu okuyunca hem senaryoya hem ‘Melisa’ karakterine çok ısındım. Görüşmeye gittiğimde çok güler yüzlü, tatlı bir ekip karşıladı beni yapımda. Serkan Hoca ile çok keyifli sohbet ettik, senaryo üzerine konuştuk. Gelecek set günlerinin enerjisini o andan itibaren almıştım. Doğru da almışım. Sette de çok keyifli ve sıcak bir ortam vardı. Gelen tepkiler de aynı şekilde oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2018 yılında rol aldığı TV filmi Mirasyedi ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kardeşlerim’ dizisinde canlandırdığı ‘Melisa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Empati yeteneği yüksek biri. Ailesiyle sıcak ilişkiler kurabilen bir yapıya sahip.

Sosyal:  Boş zamanlarını bol bol izleyerek geçiriyor bunun yanı sıra dans etmeyi seviyor. “En büyük ilgi alanım, tango. Şu sıra biraz uzaklaştık ama hep hayatımın içinde.”

Damlasu İkizoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun her alanında bulunmaktan keyif alıyor. “Sinemanın her alanında bulunmaktan keyif aldım. Kamera önü, arkası… Şimdilik her şeyin başındayım ve çok da mutluyum. Böyle devam etmesi için çabalamaktan vazgeçmeyeceğim. Olmak istediğin yerde olabilmek, yapmak istediğin şeyi yapıyor olmak harika bir duygu.”

Kariyer planı: Kariyer hedeflerinin başında, hep daha iyisini yapabilmek için çabalamak geliyor. ”Benim hedefim hep bir öncekinden daha iyisi olacak sanırım. Karşıma beni zorlayacak, geliştirecek rollerin çıkmasını istiyorum.”

Gelecek Hayali:  Kendi yazdığı senaryoyu çekmek en büyük hayallerinden bir tanesi.

Hobisi: Yaşanan pandemi sürecinde yeni hobiler edindi. “Pandemi herkesi etkilediği gibi beni de olumsuz yönde etkiledi tabii. Yeni normale alışma süreci oldukça zorluydu. Fakat karantina sürecini elimden geldiğince olumlu geçirmeye çalıştım. İzlememiş olduğum birçok filmi izleme fırsatım oldu. Yeni hobiler edindim, seramikle uğraştım (çok yetenekli olduğum söylenemez bu konuda). Süreci keyifli bir hale getirmeye çalıştım aslında. Hatta evde kendi çapımızda ilişkiler üzerine mini dizi bile çektik.  Pandemi süreci ortalarında gerekli önlemler alındıktan sonra da set başladı ve ben de işime döndüm.”

Kimlere hayranlık duyar? Yabancı kadın oyunculardan Frances McDormand’a çok büyük hayranlık duyuyor. “Türk kadın oyunculardan da Merve Dizdar’ı çok beğeniyorum.

 TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Baba/ Kübra Saruhanlı

2021- Kardeşlerim/ Melisa Atakul

2020- Babil/ Buse

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Mirasyedi (TV filmi)

TİYATRO OYUNLARI

2019- Moliere – Küskün Aşıklar

2017- Nereye Gidiyoruz

2015- Aslan Kral Müzikali