Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi beşinci sezon finalinde neler yaşandı?

Kuruluş Osman dizisi beşinci sezon finalinde neler yaşandı?

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 5. sezon finaliyle çarşamba akşamı izleyicilerle buluştu. 164. bölümde önemli olaylar yaşandı. İşte tüm detaylar:

‘Kuruluş Osman’da; Osman Bey’in, cümle beylikleri tek bir sancak altında toplamak istediğini açıklayan mektubu bölüme damga vurdu.

Elçim Hatun’a oynanan oyunda Mehmet Bey’in parmağı olduğu açığa çıktı. Alaeddin için bu bardağı taşıran son damla oldu. Alaeddin ve Mehmet Beyler hesaplaştı.

Öte tarafta Orhan Bey, Holofira’nın Bursa’da güvende olmadığını düşündü ve onu götürmek için Osman Bey’den izin istedi. Holofira, onu Bursa’dan götürmek için gelen Orhan’a manastırda yaşamak istediğini söyledi ve vedalaştılar.

Kayı Obası’nda Alaeddin Bey ve Gonca Hatun’un düğün telaşı hakimdi. Osman Bey ile Bala Hatun, evlatlarının kutlu gününe ulaşma heyecanını yaşarken öte yandan da Orhan Bey ve Elçim Hatun’un evlat müjdesiyle duygu dolu anlar yaşadı. Obada gelin kınası yakılan Gonca Hatun, düğün toyuna hatunlar tarafından götürüldü.

Alaeddin Bey ve Gonca Hatun’un toy dansıyla başlayan düğün, Osman Bey’in “Bize bugünleri gösteren Rabbime şükürler olsun. Rabbim yenilgi yüzü göstermesin! Rabbim yüz akı evlatlar versin, hayırlı uğurlu olsun!” sözleriyle ilerledi.

Bala Hatun, Gonca Hatun’a “Gayrı sen bize gelin değil evlat oldun. Kendini hiç eksik hissetmeyesin.” diyerek Gonca’ya hediyesini takdim etmesinin ardından Kayı Obası halkı, Alaeddin Bey’i ve Gonca Hatun’u tebrik etti.
Her yanda şenlik hakimken Osman Bey cümle beyliklere mektuplar gönderdi ve kurduğu devletin tanınmasını istedi.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, yeni sezonda atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.