Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisi çok büyük bir misyonu yerine getiriyor!

Gönül Dağı dizisi çok büyük bir misyonu yerine getiriyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında ilk sezonu 30 bölüm süren Gönül Dağı dizisi yaz arası verdi. Ancak Kurban Bayramı için dizinin ekibi büyük bir sürprizle geliyor. 20 Temmuz Salı akşamı Gönül Dağı Kurban isimli özel bir bölüm yayınlanacak.

TRT1 ekranında bir süredir Gönül Dağı’nı bulamayan izleyiciler için yeni ve farklı bir deneyim yaşanacak. Hikayede geriye doğru gidilecek ve Cemile ile Veysel’in evliliklerinin de içinde olduğu bir bayram heyecanı Gönül Dağı ile ekrana yansıyacak. Dizinin büyük bir misyonu var ve bu özel bölüm de bu misyonu bir kez daha hatırlatması bakamından önemli bir adım oldu.

Anadolu’da halen devam eden ama büyük şehirlerde yaşayanların artık unuttuğu bazı gelenek ve görenekler, Gönül Dağı dizisi ile hatırlatılıyor. Mesela ağıtcılık, düğüncülük, seyyar dişçilik gibi bir takım gelenek ve görenekler halen Anadolu’da çok yaygın.

Gönül Dağı dizisi çok büyük bir misyonu yerine getiriyor! 6

Şehirde yaşayanlar için artık geride kalan bu durum Gönül Dağı ile tekrar göz önüne geldi. Gönül Dağı Kurban isimli özel bölüme konuk olan usta oyuncu Zerrin Sümer’i Dürdane karakterinde izleyeceksiniz.

Huzurevinden kaçan; Taner, Ramazan ve Veysel ile bazı maceralara atılan Dürdane karakterinde ünlü oyuncu yine yeteneklerini sergiledi. En son Savaşçı dizisinde izlediğimiz, Sefirin Kızı dizisine de Feride olarak 12 bölüm konuk olan Zerrin Sümer, yaptığı açıklamada Gönül Dağı dizisinin önemine vurgu yaptı.

Gönül Dağı dizisi çok büyük bir misyonu yerine getiriyor! 7

Sümer, “Gönül Dağı dizisinde uzun zamandır seyircinin özlediği art niyetsiz insan ilişkileri, yardımlaşma, arkadaşlık, sevgi ve bir ilçede yaşayan kişilerin sanki büyük bir aileymiş gibi görünen sıcaklığı var. Herkesin bildiği, uzak kaldığı özlediği duygular” ifadesini kullandı.

Yöresel geleneklerin çoğunu bildiğini belirten Zerrin Sümer, Anadolu turnelerinden birçok izlenim sahibi. Oyuncu, “Yöresel geleneklerin çoğunu biliyorum. Anadolu turnelerinden, oynadığım oyunlardan, gördüklerim izlediklerimden. Bizi biz yapan özelliklerimizin, geleneklerimizin yok olmasına, renklerimizin kaybolmasına da üzülüyorum. Çağdaş olmak, çağı yakalamak yanlış değerlendirildi, teknoloji geliştikçe özelliklerimizi kaybettik, yavanlaştık diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Gönül Dağı dizisi çok büyük bir misyonu yerine getiriyor! 8

Canlandırdığı Dürdane karakteri hakkında da bilgi veren Zerrin Sümer, şunları anlattı:

“Dürdane; istemeden (belli ki bir şekilde ikna edilip bırakılmış, öyle hissettim) huzurevinde kalan ama yüksünmeyen, yaşama sevincini kaybetmemiş, çocuk yaramazlığına sahip sevecen biri. Mutlu olmayı, güzel, rahat bir ortamda şefkatle kucaklanmayı kim istemez… Dürdane’nin repliklerinde de var, mutlu değil, çok sıkıldığını boğulacak gibi hissettiğini söylüyor. Zorunlu olmadıkça hiç kimse evinden uzakta olmayı istemez bence, yeter ki bakıma muhtaç durumda olmasın.”