Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin birinciliği kanıtladı, Yargı yakın markajda!

Gönül Dağı dizisinin birinciliği kanıtladı, Yargı yakın markajda!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – NG Araştırma firması tarafından Türk dizileri konusunda internet üzerinden önemli bir araştırma gerçekleştirildi. 23-28 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan araştırmada, 15 yaş ve üzerinde 1831 kişi ile benderimki.com sitesi üzerinden online katılım sergilendi.

Türk dizilerini konu alan bu çalışmada dikkat çeken bazı detaylar var. Bu araştırmada her 10 kişiden 6’sının dizileri televizyon ekranında izlediği gözüküyor. 10 kişiden 2 kişi ise Netflix’i tercih ediyor. Kalan 2 kişi ise Puhu TV, Blu TV ve Tivibu’dan izlemeyi seçiyor.

En beğenilen dizinin hangisi olduğu yönünde yapılan araştırmada TRT1 ekranında yayınlanan Gönül Dağı birinci sırada çıktı. Aslında bu hiç de şaşırtıcı bir durum değil. Reytinglere bakıldığı zaman 2020-2021 sezonu için istikrarlı bir şekilde ilerleyen ve tüm kategorilerde çift haneli reytingler alabilen iki diziden birisi Gönül Dağı. Diğer dizi ise atv’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman.

Araştırmanın sonuçlarında her 10 kişiden 1 kişi Gönül Dağı dizisinin en beğendiği yapım olduğunu belirtti.

Gönül Dağı’nın hemen ardından küçük bir farkla Yargı en çok izlenen ikinci dizi konumunda. Reyting sonuçlarına bakıldığında pazar rekabetinde Teşkilat ile birincilik için yarışan Yargı, çok iyi sonuçlar elde ediyor. Dizinin hızlı bir yükseliş süreci sergilemesi ve çok iyi oranlar elde etmesi de başarısının bir başka kanıtı oldu.

Araştırmaya göre; Yasak Elma, Camdaki Kız ve Arka Sokaklar dizileri de birbirlerine çok yakın oranlarla sıralanarak ilk beş yapım arasına katılmayı başardı.