Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin ortaya çıkma hikayesi büyük dönüşümün habercisi

Gönül Dağı dizisinin ortaya çıkma hikayesi büyük dönüşümün habercisi

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında ilk sezonu büyük başarı kazanan Gönül Dağı isimli dizinin 30 bölümlük performansı izleyicileri adeta mest etti. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi o kadar çok sevildi ki, tüm karakterleri ile birlikte izleyici hikayeye tutuklu kaldı.

İlk sezonun başarıyla tamamlanmasının ardından Eskişehir Sivrihisar’da bulunan sette çekimlere ara verildi. Yaz arasının ardından Gönül Dağı dizisinin eylül ayında yeniden ekranlara dönmesi bekleniyor.

TRT1’in Mustafa Çiftçi’nin eserinden senaryolaştırılan Gönül Dağı dizisini nasıl hayata geçirdiğinin detayları da ortaya çıktı. Aslında TRT, izleyicilerin isteklerini göz önünde bulundurarak bu diziyi yapmış.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, detayları Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu’na anlattı. Akademisyenlerden oluşan Yayın Strateji Merkezi kurduklarını belirten İbrahim Eren, izleyicilerin nabzını tutan araştırmalar yaparak ne tür içerikler yayınlayacaklarına karar verdiklerini anlattı.

İbrahim Eren’in şu sözleri TRT1’de dizilerle ilgili müthiş dönüşümü de iyi anlatıyor: “Artık yapımcılardan gelen tekliflere göre dizi yapmıyoruz. YSM’nin araştırmasından çıkan sonuca göre biz konuları belirleyip yapımcılara veriyoruz. Bir araştırmadan şöyle bir sonuç çıkmıştı:

‘TRT’nin izlenmese de muhakkak haftada bir tamamen pozitif hava veren bir aile dizisine ihtiyacı var.’

Gönül Dağı dizisinin ortaya çıkma hikayesi büyük dönüşümün habercisi 7

Vatandaş TRT’den bunu istiyor, bekliyor. Biz de bundan cesaret alarak Mustafa Çiftçi’nin eserlerinden ‘Gönül Dağı’nı yaptık. Seyirci çok sevdi bu diziyi. YSM’nin ‘Türkiye’de girişimciliği nasıl daha fazla teşvik edebiliriz?’ araştırmasından çıkan sonuç üzerine ya ‘Gönül Dağı’ndaki o girişimcilik modelini biraz daha büyüteceğiz ya da girişimcilik üzerine yeni bir dizi yapacağız.”

Bugüne kadar yapımcıların hazırladıkları senaryolar üzerinden özel kanalların yürüttüğü sistem de artık değişmeye başlıyor… TRT1’in kış sezonunda dizileriyle büyük bir başarı kazanması ve özel kanalların da önüne geçmesi aslında izleyicinin taleplerini dinlemesi ile gerçekleşti.

Şimdi benzer durumu özel kanallarda da görebiliriz. Bu durum da yapımcının istediği bir dizinin değil de toplumun beklediği dizilerin ekranlarda yer alması anlamı taşıyabilir. TRT’nin müthiş dizi başarısı bu sonucu doğurur ise şaşırmamak lazım.