Ana sayfa Sosyal Medya Hande Erçel’in hakkını araması, hukuk sistemini gereksiz meşgul etmekmiş!

Hande Erçel’in hakkını araması, hukuk sistemini gereksiz meşgul etmekmiş!

tarafından ker_def

Sen Çal Kapımı dizisinde Eda Yıldız karakterine hayat vermekte olan ünlü oyuncu Hande Erçel, geçtiğimiz yıl sosyal medyada kendisi hakkında yazılan “bazlama surat” ifadesini mahkemeye taşımıştı. Sosyal medya fenomeni olan Lütfü Alp Kılınç’ın ünlü oyuncunun fiziksel özelliklerini aşağıladığı ve yayınladığı videolarla da kendisiyle dalga geçtiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme Hande Erçel’in lehinde karar verdi.

Mahkeme heyeti tarafından Kılınç’a 109 gün adli para cezası verdi. Günlük de 20 TL’den hesaplanacak şekilde toplam 2 bin 180 TL ceza ödemesine hükmedildi. Ancak Hande Erçel’in manevi tazminat davası halen sürüyor ve lehte bir karar çıkması da Erçel’in avukatı Nail Gönenli’nin beklentisi…

Yaşanan bu gelişmeleri Sabah gazetesindeki köşe yazısında değerlendiren Mevlüt Tezel ise durumu farklı bir noktadan ele aldı. Başlıkta “Bazlama Surat için teşekkür etmeli” ifadesini kullanan Tezel, yazısında Hande Erçel’in bu şikayeti ile hukuk sistemini gereksiz yere meşgul ettiği yorumunu da yazdı.

İnsanların fiziksel özellikleri ile dalga geçmenin hoş bir durum olmadığının altını çizen Mevlüt Tezel, şu ifadesi ile de dikkat çekti: ” Ama normalde insanların gülüp geçeceği sözlere ünlülerin aşırı alıngan tavır takınıp dava açması da hukuk sistemini gereksiz yere meşgul etmek oluyor.”

Hande Erçel’in kendisine yönelik bir hakareti mahkemeye taşıması ve bu konuda da başarılı olmasının her insanın hakkı olan bir durum olduğu gerçeği ortada. Ancak Mevlüt Tezel’e göre “bazlama surat” ifadesi oyuncuya büyük prim kazandırmış aslında.

Tezel, “Hem 2 bin 180 TL Erçel’in güzellik, kuaför parasına yetmez! Aslına bakarsanız Erçel, hangi ara fenomen olduğunu bilmediğim Alp’e teşekkür etmeli” diyerek de bunu ortaya koyuyor.

Hande Erçel’in mahkemede hakkını aramasının hukuk sistemini gereksiz yere meşgul etmek ile özdeşleştirilmesi ise şaşırtıcı bir yorum olarak dikkatleri çekti.