Ana sayfa Dizi Haberleri Hekimoğlu dizisi reytinglerde iyi tutundu peki bir sezon daha sürebilir mi?

Hekimoğlu dizisi reytinglerde iyi tutundu peki bir sezon daha sürebilir mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Kanal D ekranında izleyicilerle Salı akşamları buluşan Hekimoğlu dizisinin ikinci sezonda biraz zorlandığını geçtiğimiz aylarda görmüştük. Dizi bir türlü reytingler noktasında istikrar yakalayamamıştı. Ya çok iyi yükselişler yaşıyor ya da kötü düşüşler sergiliyordu. Ancak 2021 yılı itibari ile dizinin reyting noktasında bir istikrar yakalamaya başladığı da görülüyor.

Dün akşam 38. bölümü yayınlanan dizinin totalde 4’ün altında olsa da AB ve ABC1 gruplarında 4’lü oranlarda tutunduğunu görebiliyoruz. Totalde hikayeye bağlı olarak bir miktar yükseliş yaşanır ise Kanal D’nin memnun olacağı noktaya gelinecek. Ancak ciddi bir tehlike var…

Bu tehlike de Baraj dizisinin totalde çok iyi bir noktada durması. 7’li oranlardan aşağıya düşmeyen Baraj aslında Hekimoğlu’na geçmek isteyen birçok izleyiciyi de hikayesindeki heyecan unsurunu yüksek tutarak rakibine kaptırmıyor. Hekimoğlu’nun totalde yükselebilmesi biraz da Baraj dizisinin düşüşüne bağlı. Çünkü iki dizi arasında bir geçişgenlik söz konusu… Baraj, sezon başında düşük reytingler alıyordu ama hikayesini güçlendirerek ve anlatım tarzını değiştirerek totalde 7’li oranlara kadar çıktı. Şimdi de izleyici sadakatini sağlamak için hikayede her türlü heyecan unsurunu kullanıyor.

Timuçin Esen, Ebru Özkan, Okan Yalabık, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay’ın başrollerinde yer aldığı dizinin House MD isimli ABD dizisinden uyarlandığı biliniyor. Ancak dizi Türk versiyonunda farklı yaklaşımlar ortaya koyarak izleyicileri uzun süredir ekranda tutmayı da başarmakta.

Başrol oyuncularının güçlü performansları, zaman zaman heyecanın fazlası ile yükselmesi Hekimoğlu’nu şimdiye kadar ekranda tuttu. Ancak önümüzdeki sezona dizinin taşınabilmesi için bu seviyelerin korunması şart. Zira önümüzdeki aylarda yaşanacak düşüşler Hekimoğlu adına gelecek sezonu riske atacaktır. Yeni karakterler ile dizinin güçlendirilmesi için daha önce atılan adımlar pek de iyi sonuçlar vermedi. Bu noktada konseptin fazla değiştirilmeden, insan hikayelerin daha etkileyici olması sağlanarak izleyici ilgisi yükseltilebilir.

Dizinin reytinglerde bulunduğu noktadan daha iyi oranlara ulaşmasının da çok kolay olmadığını, hikayenin ciddi değişim geçirmeden de bunu sağlama imkanının görünmediğini de ifade edelim.