Ana sayfa Dizi Haberleri İddialı hikayesine rağmen bir türlü tutturamayan Cam Tavanlar’da sorun ne?

İddialı hikayesine rağmen bir türlü tutturamayan Cam Tavanlar’da sorun ne?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Show TV’nin Ojo Pictures imzalı, verdiği mesajlar kadar eğlenceli ve renkli hikayesiyle dikkat çeken dizisi Cam Tavanlar’ın dördüncü bölümü dün akşam ekranlara geldi. Farklı konusu ve iyi oyunculuklara rağmen dizinin dördüncü bölümü de reytinglerde çok istenen sonucu elde edemedi. Bu durum “Cam Tavanlar dizisindeki sorun ne?” sorusunu akla getirdi. Başrollerinde Bensu Soral ve Kubilay Aka’nın yer aldığı dizinin durumuyla ilgili ortada farklı iddialar var.

Kariyerini tırnaklarıyla kazıyarak elde eden Leyla ve zengin bir ailede büyüyerek her şeye kolaylıkla ulaşan Cem’in arasındaki aşk hikayesinin anlatıldığı Cam Tavanlar dizisi, kadınların iş yaşamında karşılaştıkları zorlukları anlatmasıyla bir hayli dikkat çekici bulunmuştu. Ancak dizi ne reytinglerde ne de sosyal medyada bir türlü istediği başarıyı elde edemedi.

İddialı hikayesine rağmen bir türlü tutturamayan Cam Tavanlar'da sorun ne? 9

Dizinin zayıf kalmasıyla ilgili ortada farklı farklı iddialar var. Bunlardan biri rakibinin çok güzçlü olması. Cam Tavanlar’la aynı akşam Fox TV ekranlarına Sen Çal Kapımı dizisi geliyor. Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in başrollerinde yer aldığı dizi yeni sezonuyla hem reyting hem de sosyal medyayı deyim yerindeyse silip süpüyür.

Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da çok büyük ilgi gören böylesine güçlü bir yapımın karşısında kalmak sadece Cam Tavanlar değil pek çok dizi için hiç kuşkusuz çok zor. Dolayısıyla Cam Tavanlar’ın önündeki en önemli handikap belki de bu.

İddialı hikayesine rağmen bir türlü tutturamayan Cam Tavanlar'da sorun ne? 10

Dizinin istenen başarıyı elde edememesinin altında yatan sebeplerden biri olarak da oyuncu seçiminin yanlışlığı olarak gösteriliyor. Zira bazılarına göre kadın oyuncu olarak Bensu Soral çok yanlış bir seçim. Bu yorum Türkiye’nin en önemli TV eleştirmenlerinden, Milliyet köşe yazarı Sina Koloğlu’ndan gelmişti. Cam Tavanlar dizisinde Bensu Soral’ın canlandırdığı Leyla karakterine çok iyi oturmadığı düşüncesinde olan Koloğlu, şöyle yazmıştı:

“Bensu Soral üzerinde pek durdu ev ahalisi. Neden? Cem (Kubilay Aka) ile uyum bir kenara oyuncumuzun kendi rolü ile bazı sorunları vardı. Romantik komedilerin alışılagelmiş şımarık aptal kadın değil; bilakis kendi tarifiyle “Çok çalıştım ben çok emek verdim burası için (şirketi için) (…) Ağlamam ben (…) bir sorun olunca çözerim ben.” Yani hırslı. Ev ahalisi tüm bunları yapmış cevval bir kadın havasını bir türlü veremediği kanaatinde…”

İddialı hikayesine rağmen bir türlü tutturamayan Cam Tavanlar'da sorun ne? 11

Cam Tavanlar’daki sorunla ilgili bir ilginç yorum da Twitter’da TV dizileri üzerine yaptığı yorumlarla dikkat çeken Deniz Tural’dan geldi. Tural’ın tespiti ise çok farklı. Deniz Tural’a göre dizide kötü bir karakterin olmaması. Tural paylaşımında şöyle dedi: “CamTavanlar dizisindeki temel eksiklerden biri dengeleri değiştiren, sert ve tam anlamıyla kötü bir karakterin olmaması. Böylesi olmayınca heyecanı yükseltecek detaylar aşağı iniyor. Sözün özü en başta düşünülmeliydi bu. Acil takviye lazım. Heyecan temposu düşük.”

Cam Tavanlar dizisinde sorun ne bilemiyoruz. Ancak rakibi Sen Çal Kapımı karşısında çok fena ezildiği apaçık ortada.