Ana sayfa Dizi Fragmanları İşte Behzat Ç’den sonra Erdal Beşikçioğlu’nun en keyif aldığı dizi!

İşte Behzat Ç’den sonra Erdal Beşikçioğlu’nun en keyif aldığı dizi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç isimli dizi projesi ile çok popüler oldu. Yıllar önce yayınlanan hikaye hala izleyicilerin aklında. Behzat Amir lakabı da oyuncuyu takip eden bir duruma geldi… Yıllar sonra BluTV’de yeni bir sezonu çekilen dizinin devam etmemesi ise herkesi derinden yaraladı.

Erdal Beşikçioğlu, tiyatro sezonunun açılmasının ardından yönetmenliğini yaptığı Küvetteki Gelinler isimli oyunla yeniden sahnelere döndü. Kadına şiddet konusunun işlendiği oyunda genç kadın oyuncuların çok emek harcadıklarını anlatan Erdal Beşikçioğlu, kadının kendisine öz eleştirisinin de bulunduğu bir oyun olacağını söyledi.

Erdal Beşikçioğlu, Hamlet isimli yeni dizisi için de önemli ifadelerde bulundu.19 Ekim’de Gain platformunda başlayacak olan Hamlet dizisi, Kaan Müjdeci’nin Shakespeare’in ölümsüz eserinden gerçek bir hikayeyle harmanlayarak uyarladığı bir hikayeye sahip.

Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar gibi önemli isimlerin bir araya geldiği dizi merakla bekleniyor.

Erdal Beşikçioğlu diziyi övdü ve bugüne kadar Behzat Ç’den sonra en keyif aldığı proje olduğunu şu sözlerle anlattı: “Hamlet, benim Behzat Ç’den sonra yaptığım en keyifli işlerden birisi oldu. Seyrettiğiniz zaman göreceksiniz şahane bir adaptasyon oluyor. O adaptasyondaki aslındaki Shakespeare’in karakterini, bu toprakların insanının karakterini katmak bir oyuncu için bulunmaz tezatlıktı. Dizi de layığını Fransa’daki yarışmada gördü. Güzeldi, benim de büyük keyif aldığım işlerden bir tanesiydi.”

“Hamlet”, 16. yüzyıldaki krallığın yıkılışına ve güç dengelerinin değişimine, Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden bakıyor. Hem hayatın hem de Türkiye’nin akıl almaz görünen, çarpıcı ve bir o kadar da absürt gerçeklerine adeta ışık tutuyor. Her şeyiyle içimizden bir uyarlama; cinayet, intikam, keder, ihanet, aşk unsurlarıyla bezeli bir aile draması sunuyor.