Ana sayfa Dizi Haberleri Kaçış ve Atatürk dizileri ile hızlı adımlar atan Disney Plus dizi piyasasını alt üst etti!

Kaçış ve Atatürk dizileri ile hızlı adımlar atan Disney Plus dizi piyasasını alt üst etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Disney Plus’ın Türkiye operasyonu için hem çok iddialı isimlerle anlaşması hem de birçok yapım firması ile diziler için anlaşmalara imza atması, piyasanın hareketlenmesine neden oldu. Engin Akyürek ve Aras Bulut İynemli’nin ardından Can Yaman da platformda yer alacak bir dizi için anlaşma yaptı.

Kaçış dizisinin çekimleri sürüyor, ayrıca Atatürk dizi projesine çalışılıyor ve yaz ayında çekimler başlayacak. Can Yaman’ın yeni dizisi için de hazırlıklar sürüyor. O3 Medya ile bu iki dizi için anlaşma yapan Disney Plus yetkilileri, ardından da Ay Yapım ile görüşmeler yaptı.

Can Yaman’ın yeni dizisinin yapımcısının da Ay Yapım olduğu ortaya çıktı. Nisan ayı itibari ile platformun projelerine hız vermesi bekleniyor. Medyapım, OGM Pictures ve MF Yapım ile yapılan görüşmelerin sonucunda yeni dizi projeleri için de çalışmaların başladığı ortaya çıktı.

Dizi piyasasını alt üst eden Disney Plus’un bu etkili adımları, kadın oyuncuların da platforma kazandırılması ile devam ediyor. Pınar Deniz ile anlaşma sağlandığı, Hafsanur Sancatutan ve Hande Erçel ile de görüşmelere başlandığı bilgisi gelmişti.

Ayrıca başka ünlü isimlerle de anlaşmaların yakında yapılması bekleniyor. Dizi piyasasına bir hayli etkili giriş yapan Disney Plus, Netflix’in Türkiye’deki hakimiyetine rakip olabilmek adına çok agresif bir atak yapıyor.

Türk dizilerine bu kadar büyük yatırım yapan Amerikan firmasının yurt dışındaki büyük ilginin de farkında olarak attığı bu adımlar, Türkiye’nin tanıtımı bakımından da çok önemli bir adıma işaret ediyor. Türk dizilerinin Disney Plus’un tüm dünyadaki aboneleri tarafından izleneceği düşünülür ise bugün yapılan anlaşmaların ne kadar değerli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.