Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi senaristlerine piyango vurdu! Mucize Doktor’un senaristi Pınar Bulut öncü oldu!

Dizi senaristlerine piyango vurdu! Mucize Doktor’un senaristi Pınar Bulut öncü oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Disney Plus’ın Türkiye operasyonunda hızlı adımlar atması ve dizi piyasasında da kısa sürede birçok bağlantı kurması dikkatleri çekiyor. Ay Yapım, Medyapım, O3 Medya, OGM Pictures ve MF Yapım gibi iddialı yapım firmaları ile yeni diziler için anlaşmalar yapan Disney Plus, üç koldan birden saldırıyor!

Önce oyuncular ve yapım firmaları ile tek tek anlaşmalar yapan Disney Plus, şimdi de çok iddialı dizi senaristleri ile özel anlaşmalar yapmaya başladı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, ünlü dizilerin senaristi Pınar Bulut, bu konuda öne çıktı.

Türkiye’nin başarılı birçok senaristinin Pınar Bulut gibi, Disney Plus’ın yeni dizileri için çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Ezel, Suskunlar, Mucize Doktor ve Şahmaran gibi dizilerin hikayesini yazan ve haklı bir üne sahip olan Pınar Bulut yeni hikayelerini Disney Plus için yazacak.

Engin Akyürek, Can Yaman, Aras Bulut İynemli, Pınar Deniz, Hande Erçel gibi önemli isimlerin platformda yayınlanacak diziler için anlaşmalar yapması çok dikkat çeken gelişme oldu.

Birçok yapım firması da bu anlaşmaların bir tarafı ve aynı zamanda senaristler de bu işin parçası… Disney Plus, hem oyuncular hem yapımcılar hem de senaristler ile anlaşmalar yaparak onların üretimleri ile markasını geliştirmenin adımlarını atıyor.

Dizi piyasasını alt üst eden bu durum, önümüzdeki dönemde birçok etkili dizinin gelmekte olduğunun da habercisidir. Halit Ergenç ile Şahan Gökbakar’ın da Disney Plus için hazırlanacak projeler konusunda anlaşma yaptığına yönelik bilgiler de geliyor. Özellikle Nisan ayında bu projelerin bir bir ortaya çıkması bekleniyor.