TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D, bu sezon çok başarılı dizilere imza atıyor. Sadakatsiz, Camdaki Kız, Arka Sokaklar zaten başarısını daha önce kanıtlamış diziler. En yeni dizisi Yargı ise başarısını daha ilk bölümde gösterdi. Peki bu başarının ardındaki sır ne?
Sema Ergenekon’un senaristliğini, Ali Bilgin’in yönetmenliğini üstlendiği Yargı’nın başrollerinde Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu yer alıyor. Dizide ayrıcaüseyin Avni Danyal, Uğur Polat, Mehmet Yılmaz Ak, Ali Seçkiner Alıcı, Arda Anarat, Ece Yüksel, Zeyno Eracar, Uğur Aslan, Onur Durmaz, Başak Gümülcinelioğlu, Pınar Çağlar Gençtürk, Onur Özaydın, Özlem Çakar, Zeynep Atılgan ve Beren Nur Karadiş gibi isimler var.
Yayınlandığı ilk bölümde bu yana izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başaran Yargı sadece reytinglerde değil sosyal medyada da büyük bir başarıya imza attı. Daha ilk bölümüyle reytinglerden çok iyi sonuç alan dizi YouTube’da da müthiş bir çıkış yaptı.
210 bin aboneyi geçen Yargı YouTube kanalında tüm videoların görüntülenme sayısı da 21 milyonun üzerine çıktı. Kanalın daha bir ay önce açıldığı düşünülürse başarının büyüklüğü de ortaya çıkıyor. Peki Yargı dizisinin başarısının arkasındaki sır ne?
Bu sırlardan biri hiç kuşkusuz Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun müthiş uyumu. Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisiyle ne kadar iyi bir ikili olduklarını kanıtlayan iki yetenekli oyuncu, bu başarının aynısını Yargı’da da gösterdi.
Deniz ve Urgancıoğlu’nun oyunculuktaki performansları da ayrı bir başarı unsuru. Özellikle Pınar Deniz’in ortaya koyduğu performans tüm izleyiciler tarafından tam not aldı. İki oyuncunun karakterlerini çok iyi taşıması diziyi başarıya ulaştıran unsurlardan.
Ancak en büyük başarı elbette senarist Sema Ergenekon’a ait. Zira bugüne kadar Kara Para Aşk, Gümüş, Gülperi gibi birçok başarılı işe imza atmış olan Ergenekon dizinin hikayesini ortaya çıkarmak için masa başında çalışmak yerine adliyelerde ve hukuk bürolarında vakit geçirmeyi tercih etmiş.
Ergenekon, bir süre önce verdiği röportajda yeni dizinin hikayesinin gerçekçi olması için adliyelerde iki yıl geçirdiğini söylemiş ve şöyle devam etmişti:
“Emniyet ve adliye dünyası tamamen gerçekçi bir düzlemde kuruldu. İki yıllık bir geçmişi var projenin. Ağır ceza duruşmaları, emniyet ziyaretleri, hukuk bürosu gezileri, dünya drama örneklerinin incelenip izlenmesi, şaşırtıcı gerçek vakaların saptanıp, bölümlerde kullanılmak üzere arşivlenmesiyle geçen koca iki yıl. Ayrıca yazılan her senaryoyu; bir asayiş şube müdürü, bir narkotik şube müdürü ve bir olay yeri inceleme uzmanı okuduğu gibi; iki avukat ve bir psikolog da değerlendiriyor.”
Özetle Yargı’yı böylesine başarılı kılan, hikayenin gerçekliği.