Ana sayfa Dizi Haberleri Kara Tahta dizisine tutulanlar hem sevinecek hem de üzülecek!

Kara Tahta dizisine tutulanlar hem sevinecek hem de üzülecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında başlayan Kara Tahta dizisinin üçüncü bölümü geride kaldı. Furkan Andıç ile Miray Daner ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin etkili sahneleri birçok kişiyi kendisine çekiyor. Dizinin hikayesi geliştikçe izleyenlerin bağlılığı da artıyor.

Üçüncü bölümü geride kalan dizide en büyük eksiklik ise reytingler olarak göze çarpıyor. Sosyal medyada da etkili olan dizi hakkında hem olumlu hem de olumsuz birçok paylaşım yapılıyor. Kimi dizi hayranları hikayeyi yavaş ve heyecansız olarak görüyor. Kimileri ise dizi açıldıkça hikayenin güzelleştiğini düşünüyor. Ancak televizyon kanalları için izleyici yorumları veya sosyal medya etkileşiminin çok da büyük bir önemi yok.

Televizyonda tek bir gerçek var o da reytingler. Kara Tahta dizisi ise reytinglerde ortalamanın altında seyreden reytingleri ile umutların azalmasına neden oldu… Dizinin 3. bölümünde reytinglerin biraz yükselmesini bekleyenler, on ikinciliğin geldiği tüm kişiler kategorisinde az bir yükselişe seviniyor. AB ve ABC1’de ise ortalama oranlar elde ederek beşincilik alan dizi, yine de beklentilerin çok altında oranlar elde ediyor.

Kara Tahta dizisine tutulanlar hem sevinecek hem de üzülecek! 7

Kara Tahta dizisinin çok daha iyi reytingler ile çarşamba akşamının sürükleyici yapımlarından birisi olması bekleniyordu. Ancak gelen reytingler dizinin gidişatının orta sıralarda, reyting sorunları yaşayarak ilerleyecek bir yapım olarak gösteriyor.

Bir anda ciddi sıçrama olmaz ise Kara Tahta dizisinin benzer oranlar ile yoluna devam etmesi kimseyi şaşırtmayacaktır. Peki bu oranlar TRT1’i mutlu eder mi? TRT1 daha önce düşük reytingler alan dizilerini uzun süre ekranda tuttu. Ancak Kara Tahta’dan beklenti çok yüksekti. Hatta diğer TRT1 dizileri ile birlikte Kara Tahta da dünya piyasasına çıkacak ve farklı ülkelere satış yapılması bekleniyor. Bu hedef doğrultusunda TRT1’in diziyi devam ettirmesi bekleniyor.

Kara Tahta için şimdilik bir erken final gündemde değil, ancak reytingler bu seviyelerden biraz daha yükseğe çıkmaz ise ikinci sezonda işler çok karışabilir. Bu sezonu tamamlayacak olan dizinin ikinci sezonda da yoluna devam edebilmesi için reytinglerde biraz daha iyileşme görülmesi gerekiyor. Tabii ki TRT1 projeyi sürdürmek isterse, reytinglere bakmayacaktır.

Kara Tahta dizisinden TRT1’in çabuk vazgeçmeyeceğini söylemek lazım. Bu durum diziye tutkuyla bağlananları sevindirecek bir gelişme. Ancak reytinglerin daha da düşmesi dizinin devamı noktasında TRT1’in planlanandan daha kısa tutması sonucunu doğurabilir. Eğer dizi 3’lü reytingleri aşıp da 4-5 aralığına gelir ise bu durumda devamı için önemli bir sebep oluşur.