Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda dizisine çok sert eleştiri, Erkan Petekkaya da nasibini aldı!

Kırmızı Oda dizisine çok sert eleştiri, Erkan Petekkaya da nasibini aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kırmızı Oda dizisinde son haftalarda ekranda yer alan konuk oyunculardan birisi de Erkan Petekkaya… Ünlü oyuncu mafya lideri Sadi karakterini başarıyla canlandırıyor. Petekkaya’nın performansı ile ilgili bir sorun yok. Ancak hikayenin kurgusu ile ilgili ciddi bir eleştiri var…

Milliyet gazetesi yazarlarından Melih Aşık bu eleştiriyi köşesinde yazdı. TV8 ekranlarında yayınlanan ve Gülseren Budayıcıoğlu’nun deneyimlerinden hikayeleştirilen Kırmızı Oda dizisi için sert ifadeler kullanan Melih Aşık, Sadi karakterinin ekrandaki durumunu sorguladı…

“Delikanlı Sadi” başlığını kullanan Aşık, karakterin mayfa babası geçmişi olduğuna vurgu yapıyor. Petekkaya’nın çok beğenildiğini ve rolünün de uzatıldığı bilgisine veren yazar, aşağıdaki ifadelerle dizideki Sadi portresine yönelik şu eleştirilerde bulundu:

“Tamam, Sadi çok zor bir çocukluk geçirmiş, sokaklarda tek başına kalmış ama sonunda bir mafya çetesinin başı. Kirli işlerle hayatını kazanıyor; gördüğümüz kadarıyla adam vuruyor, dövüyor, haraç alıyor.

Kırmızı Oda dizisine çok sert eleştiri, Erkan Petekkaya da nasibini aldı! 7

Bu arada parasının bir kısmını fakirlere dağıtıyor. İzleyiciden sempati topluyor.

İzleyicide, mafya ve kirli işlere bulaşmış insanların geçmişte kim bilir ne zorluklar çekmiş olduğu düşüncesi oluşuyor. Yani açıkçası mafya masum ve mazur gösteriliyor.

Böyle diziler acaba nasıl bir ihtiyaçtan doğuyor? Suçun meşrulaştırılması kime ne fayda sağlıyor?”