Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda’nın çöküşü artarak sürüyor, Aziz ise güneş gibi parlıyor!

Kırmızı Oda’nın çöküşü artarak sürüyor, Aziz ise güneş gibi parlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları reyting rekabetinde Aziz dizisinin iyi sonuçlar alarak yoluna devam ettiğini gözlemliyoruz. Buna karşın geçen sezonun çok iyi çıkış yapan dizisi Kırmızı Oda, çöküş yaşamaya devam ediyor.

Murat Yıldırım, Simay Barlas ve Damla Sönmez’in başrollerinde yer aldığı dizinin beşinci bölümü de yayınlandı. Dizi ile 1930’lu yılların Türkiye’sine giden izleyiciler, Hatay’ın kurtuluşu öncesindeki dönemi seyrediyor.. Hem aşk hem de bir kurutuluş mücadelesinin aktarıldığı Aziz dizisinin izleyici ilgisini kendisine doğru çekmeye devam ettiğini söyleyebiliriz.

Kırmızı Oda'nın çöküşü artarak sürüyor, Aziz ise güneş gibi parlıyor! 7

Dizinin 3 Aralık Cuma günü yayınlanan 5. bölümü AB ve ABC1 gruplarında birincilik elde etti. Tüm kişilerde ise üçüncü durumda olan Aziz, bu haliyle Cuma rekabetinin bir numaralı yapımı olarak öne çıkıyor.

Arka Sokaklar dizisinin tüm kişiler kategorisinde birincilikten olduğu 3 Aralık akşamı, Kırmızı Oda dizisi ise yine zirveyi uzaktan seyretti. Tv8’de yayınlanan ve Binnur Kaya’nın başrollerinde yer aldığı Kırmızı Oda’nın hikaye gücünün azaldığı ve izleyici ilgisini de yavaş yavaş kaybetmekte olduğu haftalardır dikkat çekiyordu.

İlk sezonda büyük başarılar yakalayan Kırmızı Oda, ikinci sezonda sıkıntılarla yoluna devam ediyor. Dizinin AB’de üçüncü, tüm kişilerde dokuzuncu ve ABC1 grubunda ise beşinci sırada olduğunu belirtelim. Daha önce birincilik veya ikincilik elde eden bir dizi için sıralamada bu kadar düşüş yaşaması bir çöküşü işaret ediyor.

Elbette ki, Kırmızı Oda dizisi reytingleri ile hala ortalamanın üzerinde ve hala çok geniş bir izleyici grubunu etkiliyor. Yani dizi eskiye gören izleyici kaybı yaşıyor olsa bile hala çok güçlü bir pozisyonda bulunuyor.