Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisi zirvede tek başına kaldı!

Kuruluş Osman dizisi zirvede tek başına kaldı!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, sürprizlerle dolu ve heyecan yüklü 49’uncu bölümüyle de reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Tüm kategorilerde rakibi Sadakatsiz dizisinden çok daha iyi oranlar elde eden dizi büyük bir başarı daha sergiledi. Dizinin kemik izleyici kitlesi de takip etmeyi hiç bırakmıyor. Sadakatsiz dizisi dün akşam reyting düşüşü yaşarken, Kuruluş Osman yerinde sapa sağlam duruyor.

‘Kuruluş Osman’, #BirlikOlursak etiketiyle sosyal medyanın zirvesindeydi. Türkiye gündemin birinci sıraya oturan ve dünya gündeminde de yer alan dizinin 49’uncu bölümüne, Kara Şaman Togay’ın Osman Bey’in toyuna düzenlediği saldırı ve Malhun Hatun’un yaralanması damga vurdu. Dizinin 17 Mart Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 50. bölüm fragmanı da paylaşıldı.

Peki 49. bölümde neler yaşandı? Kara Şaman Togay’ın Noyan’ın oğlu olduğunun anlaşılması ile Moğol tehlikesinin büyüklüğü ortaya çıktı. Osman Bey, Söğüt’te kurulacak beyler toyu için her türlü tedbirin alınmasını emretti. Melik ve Süleyman’la buluşan Togay ise Söğüt’teki beyler toyuna saldırı düzenleyerek Osman Bey’in itibarını zedelemeyi ve Türk birliğinin önüne geçmeyi planladığını açıkladı. Melik ve Süleyman, Togay’a ihtiyacı olan istihbaratı sağladı.

Söğüt’teki beyler toyuna Dodurga Beyi haricindeki tüm Türk obalarının beyleri katıldı. Osman Bey, beylere İnegöl Kalesi’ni fethetme planını açıkladı. Bu esnada Melik ve Süleyman’ın tarif ettiği gizli geçitten toyun yapıldığı hana sızan Togay, Dodurga Beyi’nin mührünün işlendiği zehirli okla Umur Bey’i hedef aldı. Ardından ‘uçan ateş’i kullanarak handa büyük bir patlamaya sebep olan Togay, peşine düşen alpleri atlatmayı başardı.

Toya yapılan bu saldırı Osman Bey’i beylerin gözünde zor duruma düşürürken, okun üzerinde bulunan mühür şüphelerin Dodurga Beyi İvaz üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu. Durumdan şüphelenen Osman Bey, işin aslını öğrenmek üzere yanına gittiği İvaz Bey’i Söğüt’e gelmeye ikna etti. Olay yerini inceleyen Cerkutay’ın bulduğu ipucu saldırının arkasında Moğolların yani Togay’ın olduğunu ortaya çıkardı.

Babasının intikamını almak isteyen Malhun Hatun, Osman Bey’in peşine taktığı adamı sayesinde saldırıyı Togay’ın düzenlediğini öğrendi. Malhun Hatun alplerini toplayıp Togay’ın peşine düşerken, Osman Bey hem obadaki haini ortaya çıkarıp hem de Togay’ı ele geçirmek için zekice bir oyun kurdu.

Obadaki hainin Dündar Bey olduğundan şüphelenen Osman Bey; Savcı, Gündüz, Dündar ve Bamsı beyleri huzura çağırarak toya katılan beylere obalarına giderken refakat edeceğini açıkladı. Güzergahını da ayrıntılı biçimde anlatan Osman Bey, bu bilginin Moğollara ulaşması halinde hainin ortaya çıkacağını umuyordu.

Ancak Osman Bey’in planını sezen Dündar Bey, Hazal Hatun vasıtasıyla Süleyman ve Melik’e haber uçurdu. Osman Bey’in planını anlatan Dündar Bey, ifşa olmamak için uyarıda bulundu. Osman Bey yolda konakladı ve Moğol saldırısına karşı hazırlık yaptı ancak Togay’ın ortaya çıkmaması üzerine Dündar Bey temize çıkmış oldu.

Malhun Hatun ise alpleri ile birlikte Togay’ın peşine düştü. Togay’ın peşine düşmesini umarak hareket eden Malhun Hatun hedefine ulaştı ancak Moğolların tuzağına düştü. Malhun Hatun’u yaralayıp alplerini öldüren Togay, asıl hedefinin Osman Bey olduğunu söyleyerek Malhun Hatun’u serbest bıraktı.

Osman Bey obaya dönerken Malhun Hatun yaralı vaziyette buldu. Acilen obaya getirilen Malhun Hatun, kendinden geçmeden önce Togay’ın sözlerini Osman Bey’e iletti: “Geyhatu ne yaptığını biliyor… Osman’ın daveti için gelen tüm obalara ölüm kusacağım…”

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.