Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisinde reytingler düştü ama birincilik değişmedi!

Kuruluş Osman dizisinde reytingler düştü ama birincilik değişmedi!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 163. Bölümüyle sosyal medyada #KuruluşOsman etiketiyle çok konuşuldu.

‘Kuruluş Osman’, 163. Bölümüyle tüm izleyici gruplarında yine en yüksek reytingleri elde etti. Dizinin önceki sezonlarına göre beşinci sezon sonuna doğru gelindiği bu noktada elde ettiği reytinglerde ciddi bir gerileme olduğu gerçeğini ifade etmek gerekiyor. Ancak bu duruma rağmen Kuruluş Osman dizisi yine çok ilgi görüyor ve milyonlarca izleyiciyi ekrana taşımaya devam ediyor.

Dizinin yayınlanan son bölümünde Konstantin Palealagos’un Osman Bey’e kurduğu tuzak ile Osman Bey’in bu tuzaktan kurtuluşu bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 163. Bölümünde; Bizans’ın güçlü komutanı Konstantin, Osman Bey’i alt etme planları yapıp bir tuzak kurdu. Osman Bey, bu tuzağa düşmemek için nehre atladı ve nehre düştüğünde rüyasında Yunus Emre ile konuştuğunu gördü.

Osman Bey, Yunus Emre’ye ne yaptığını sorduğunda Yunus Emre şu cevabı verdi: “Yer Allah’ın, gök Allah’ın… Verdiği rızık ile rızıklanırım. İçesin diye sana mantar topladım, çorba kaynatırım… Sen tuzağa düşmedin Osman Bey. Menziline varacağın yolun ortası tuzaktı… Eee! Geçmeden menzile varılır mı?” Osman Bey, nehirde yatan yaralı haline bakıp “Benim yolum burda karar etmiş görünür amma!” dedi.

Yunus Emre ise Osman Bey’i şu sözleriyle cesaretlendirdi: “Bu erkandan içeri daha çok yolun vardır Osman Bey! Senden içeri bir sen var ki… Evvel onun gözleri açıla. Sonra Hazreti İbrahim misal… Yolun bellidir Osman Bey. Putları devirecek pusat elindedir!” dedi. Osman Bey, Yunus Emre’nin yaptığı çorbadan bir kaşık alıp Şuara Suresi 78. Ayeti okudu: “Beni yaratan elbet yolumu gösterir!”

Osman Bey’in Allah’a tevekkül edip düştüğü tuzaktan sebat ederek sağ çıkması seyirciye duygusal anlar yaşattı.
Konstantin, eline geçen mektupta Holofira’nın Osman Bey’e çalıştığını öğrendi. Mehmet Bey ise Elçim Hatun’a Holofira’nın ifşa oluşu üzerinden bir oyun kurdu. Bala Hatun, yaşananların ardından Elçim Hatun’u sorguya çekip Holofira’nın sırrını ifşa edenin o olup olmadığını sorduğunda Elçim Hatun devletin bekasını tehlikeye atacak hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.