Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman setindeki gerginlik mahkemede! Burak Özçivit: Sahnede önlem alınmadı!

Kuruluş Osman setindeki gerginlik mahkemede! Burak Özçivit: Sahnede önlem alınmadı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay- ATV’nin iddialı dönem dizisi Kuruluş Osman’ın setinde yaşanan gerginlik mahkemeye taşındı! Burak Özçivit’ten davacı olan çalışanlar, kendilerine küfür edildiği iddiasını sürdürürken, mahkemede Burak Özçivit’in yaptığı savunma ortaya çıktı!

Geçtiğimiz aylarda Kuruluş Osman dizisinin setinde yaşanan bir olayın mahkemeye taşınması gündeme gelmişti. Set çalışanları ve Burak Özçivit’in davalık olduğu olayla günü ile ilgili açıklamalar medyaya yansıdı.

Dizinin başrolünde oynayan Burak Özçivit’in, kılıçlı bir sahnede önlem alınmadığı ile ilgili iddiası üzerine söyledikleri dikkat çekti!

Özçivit’in kendilerine hakaret ve küfür içerikli sözler söylediğini öne süren üç set çalışanı, oyuncu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemeye taşınan olayda Burak Özçivit’e 4 yıl 1 aya kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Hakim karşısına çıkan Burak Özçivit, setteki bu gerginlikle ilgili iddialar üzerine “Herhangi bir hakaret olayı yaşanmadı. Sette kılıçlı bir sahnede önlem alınmadı” diye konuştu.

Kuruluş Osman setindeki gerginlik mahkemede! Burak Özçivit: Sahnede önlem alınmadı! 8

Kuruluş Osman dizisinde sürekli at üstünde olan ve kılıç kullanmak durumunda kalan Burak Özçivit, çekimler esnasında yaşanan bazı aksilikleri mahkemede anlattı.

Oyuncu, 3 gün üst üste alınmayan önlemler nedeniyle attan düştüğünü, 4’üncü gün set amiriyle sahne çekimlerinde tartıştığını ve herhangi bir hakarette bulunmadığını iddia etti.

Özçivit’in savunmasında “Kamuya yararlı işte gönüllü çalışmayı da kabul ederim” sözleri dikkat çekerken, oyunculuğun doğası ile ilgili sahada biraz farklılıklar olduğunu öne sürerek “O gün yine çekimimiz vardı, bir çadır sahnesiydi. Tehlikeli bir sahne çekiyorduk, kılıçlar ile ilgili bir çekimdi. Bize doğru kılıçlar sallanıyordu biz de dışardaydık.

Kuruluş Osman setindeki gerginlik mahkemede! Burak Özçivit: Sahnede önlem alınmadı! 9

İşin gereği bu tarz tehlikeli sahnelerde bunun önlemi alınır, çekim başladığında orada bulunan arkadaşlardan  yardım istedim ‘Kendileri gelebilir mi’ diye. Çünkü benim başrol olduğum için sorumluluğum çok büyüktür. Bana bir şey olduğu takdirde işi devam ettiremiyoruz” şeklinde savunma yaptı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tanıkların dinlenmesine ve sanık Burak Özçivit’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.