Ana sayfa Dizi Haberleri Kanunsuz Topraklar dizisine çok yazık oluyor!

Kanunsuz Topraklar dizisine çok yazık oluyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’de ekrana gelen Kanunsuz Topraklar dizisi, uzun bir hazırlık süreci ve yoğun bir emeğin ürünü. Dizi setlerinin zorlu koşulları her proje için geçerli ama dönem dizileri için ayrı bir çaba gösterilmekte. Oyuncuların kıyafetlerinden, döneme uygun mekanlar, araç gereçler derken izleyenlere daha gerçekçi bir görüntü sunabilmek için uzun uğraşlar verilmekte. Kanunsuz Topraklar dizisinin çekimlerine başlanılmadan aylar önce dizinin mekanları için özel bir plato kuruldu İstanbul’da.

1940’ların Zonguldak görüntüsünü yaratmak için aylarca oyunculara özel kıyafetler dikildi. Saç aksesuarlarından ayakkabılara kadar her şey özenle seçildi. Tüm mekanlar dönemin ruhuna uygun bir şekilde ilmek ilmek işlendi.

Başrolde oynayan Esra Bilgiç ve Uğur Güneş, haftalarca at binme dersleri aldılar. Bu ve bunun gibi pek çok özenli çalışma sonucunda ortaya görsel anlamda dönemin ruhunu izleyiciye geçiren özel bir proje ortaya çıktı.

Oyunculuklar ve seçilen tüm kadro da izleyici tarafından kabul gördü. Esra Bilgiç ve Uğur Güneş ikilisi, hem oyunculuklarıyla hem de ekran uyumu ile izleyiciden geçer not aldılar.

Çarşamba akşamları yayınlanan dizinin bu hafta 12. bölümü ekrana geldi. Dizinin yeni bölüm reytingleri ise beklenenin çok altında kalmakta! İzleyicinin giderek sıkılmaya başladığı da sosyal medya mesajlarına yansımakta!

Kanunsuz Topraklar dizisine çok yazık oluyor! 9

Bu kadar emek, çaba, özen ve büyük bütçeye karşın diziye beklenen ilgi bir türlü sağlanamıyor! Fox TV’nin yeni sezondaki başarılı işlerinden birisi olan Kanunsuz Topraklar’a yazık oluyor!

Her bölüm çekiminde zorlu bir süreç yaşıyor kamera arkası ekip ve oyuncular ama hakedilen ilgiyi göremiyorlar. Bunun izleyici açısından da farklı nedenleri var. Senaryoyu değiştirmek, yapım şirketinin ilk adımlarından birisi oldu reytingleri yükseltmek adına.

Oyunculuklar konusunda bir problem olmadığı zaten izleyicinin mesajlarına da yansıyor. Fakat hikayenin işleyişinde gitmeyen, izleyiciyi sürüklemeyen, bir hafta sonrası için merak içinde bırakamayan bir durum oluşuyor ki izleyici diziden ayrılmaya başladı!

Kanunsuz Topraklar dizisine çok yazık oluyor! 10

Zaten sosyal medyada hikayenin işleyişi ile ilgili pek çok yorum yapılıyor. Biraz heyecan isteyen dizinin takipçileri, sıkıcı ve düz bir gidişat olduğu kanısında. 12. bölümde beklenen heyecanlı sahneler geldi aslında.

Tempo hiç düşmezken, diziyi takip edenlerin yüreğini hoplatan anlar yaşandı! Davut’un çatışma sahnesi, Kasapoğlu’nun bıçaklanması, Yavuz ile Asude’nin kimliklerinin ortaya çıkması gibi olaylar, yeni bölümün sürükleyici anlarıydı.

Heyecanın dozu artınca, yeni bölümün reytinglerinde de bir kıpırdanma yaşandı! İzleyicinin beklediğini 12. bölümde veren Kanunsuz Topraklar, ortalamanın altında da olsa biraz yükselerek en azından tüm izleyicilerde ilk 10’a girmeyi başardı ve 9. sırada yer aldı.

Kanunsuz Topraklar dizisine çok yazık oluyor! 11

Bu heyecanı düşürmeden gelecek olan bölümlerde tempoyu yüksek tutarak diziye olan ilginin arttırılması ve giden izleyicinin de gelmesi sağlanabilir gibi görünüyor! Yoksa çok geç olacak ve Kanunsuz Topraklar gibi özel ve güzel bir projeye yazık olacak!