Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman zirveye oturdu, Osman Bey’in fethi reytingleri katladı!

Kuruluş Osman zirveye oturdu, Osman Bey’in fethi reytingleri katladı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Dün akşam ekranlarda yaşanan reyting savaşının galibi ATV’nin Kuruluş Osman dizisi oldu. Dün akşam yayınlanan bölümüyle #TürkeBaşkaldıranın etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Kuruluş Osman’, tüm kategorilerde çok iyi reytingler elde etti. Dizi tüm kişiler ve ABc1 gruplarında çarşamba gününün en çok izlenen yapımı oldu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve baş rolünü ‘Osman Bey’ karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, ın dün akşam yayınlanan bölümüne Osman Bey’in fethi damga vurdu.

Kayı Obası’na ile ticaret anlaşmalarını iptal ederek Osman Bey’i köşeye sıkıştıracağını düşünen bölge tekfurları, Bilecik Kalesi’ndeki toplantılarına davet ettikleri Osman Bey’in sürprizi karşısında neye uğradıklarını şaşırdı.

Tekfur Rogatus’un kervanına baskın yapan Osman Bey’in bu darbesi karşısında Papaz Gregor’u geri alabilmek ve Osman Bey’in elindeki kozu öğrenebilmek için tüm şartları zorlamaya karar veren Nikola, Kosses ve Rogatus, Şam’dan gelecek kervanın güvenliği hakkında endişeye düştü. Kervanı koruma görevini İnegöl Tekfuru Nikola üzerine aldı.

Kuruluş Osman zirveye oturdu, Osman Bey'in fethi reytingleri katladı! 4

Mari’nin sipariş ettiği kilimleri teslim etmek üzere Harmankaya Kalesi’ne giden Malhun Hatun ve Aygül Hatun, Mari ile buluşmaları sırasında Şam’dan gelecek kervanın haberini aldı. Bu istihbarat tekfurlara darbe indirimek isteyen Osman Bey’e beklediği fırsatı sundu.

Göktuğ’un elinden kaçırdığı Katalanlara ağır bir darbe indiren Turgut Alp’in Kayı Obası’nda Osman Bey’le buluşması aradaki buzları eritti. Osman Bey ise Bilecik kervanından elde ettiği ganimetleri Turgut Alp’le paylaştı.

Şam kervanını ele geçirmek için oyun kuran Osman Bey, İnegöl sınırındaki stratejik öneme sahip bir Rum köyüne Papaz Gregor’u yolladı ve Osman Bey’in adaletini ve gerçekleri ahaliyle paylaşmasını istedi. Osman Bey gazaya katılmak Malhun Hatun’u yanına alırken, Orhan’ın bakımını Bala Hatun üstlendi.

Düşmanın çekilmesinin ardından Osman Bey ve Kayı alpleri köydeki duruma hakim oldu. Köyün dört bir yanı Kayı bayrakları ile süslenirken, Osman Bey coşkulu tezahüratların ardından alplere şöyle seslendi: “Ben ki Ertuğrul Gazi oğlu Osman Bey! Gayrı bu köy Türkün mülküdür.”