Ana sayfa Dizi Haberleri Bodrum Masalı’nın senaristinden yeni bir dizi geliyor!

Bodrum Masalı’nın senaristinden yeni bir dizi geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bodrum Masalı, Dip, Vurgun, Azize gibi dizilerin senaryolarına imza atan Başar Başaran’dan yeni bir dizi geliyor. Yeni dizi Peride Celal’in Gecenin Ucunda isimli eserinden uyarlanacak.

Başar Başaran ve ortağı Emre Özdur halen Kıbrıs Zafere Doğru isimli dizinin senaryosunu yazıyor. Yeni dizinin yapımcılığını, Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin yapımcısı TMC Film üstleniyor.

Başar Başaran bugüne kadar Bodrum Masalı, Reaksiyon, Yol Ayrımı, Dip, Muhteşem İkili, Vurgun ve Azize dizilerinin de senaristliğini üstlenmişti. Halen TRT 1’de yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin senaryosunu yazan ekip bu kez bir roman uyarlamasını izleyicinin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Bodrum Masalı'nın senaristinden yeni bir dizi geliyor! 7

Yeni dizi, eski aşk romanı yazarlarından Peride Celal’in Gecenin Ucunda isimli eserinden uyarlanacak. Celal’in aralarında Atmaca, Aşkın Doğuşu, Kırkıncı Tepe, Dar Yol gibi kitapların bulunduğu 17 eseri bulunuyor.

Gecenin Ucunda, Peride Celal’in 1963 yılında kaleme aldığı bir roman. İlk yayınlandığında adı Gecenin Ucundaki Işık’tı. Peride Celal 1996 yılında kitabı yeniden gözden geçirdi ve adını kısaltarak Gecenin Ucunda yaptı. Peride Celal romanı 1996’da gözden geçirip tekrar günışığına çıkarırken şöyle demişti:

“Adını kısaltmakla iyi yaptığımı sanıyorum. Bu romanın yazıldığı yıllarda gençtik, inançlıydık, ışığa varabileceğimizi sanıyorduk. Işık; özgürlük, uygarlık, insanlık demekti; bir umuttu. Kırk yılı aşkın bir zaman içinde ışığı arayıp durduk. Ve o, sönükleşerek uzaklaştı bizden. Yüksek kat burjuvazisi, sahte dindarlar, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen politikacılar, parlak yaşamlar içine düşürdükleri genç insanları daha da kolay avlıyorlar günümüzde.

Romanın kahramanı Macide, aşka sırtını çevirip kendisine ve çocuğuna yeni bir hayat yaratıp insanca bir dünyaya kavuşmak çabasında başarılı olabilecek mi? Kuşkuluyum. Gecenin Ucunda, büyük bir aşk romanı aynı zamanda. Bunu da eklemeliyim. Öyle olması da ayrıca hoşuma gidiyor. Bana kalırsa, bu roman yazdığım en güzel aşk romanıdır.”