Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman’dan sonra Yurdaer Okur çok ilginç bir karakterle Alparslan dizisinde

Kuruluş Osman’dan sonra Yurdaer Okur çok ilginç bir karakterle Alparslan dizisinde

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta oyuncu Yurdaer Okur, bugüne kadar canlandırdığı rollerle büyük bir başarı kazanan, geniş bir hayran kitlesi bulunan isimler arasında yer alıyor. Karakter canlandırma ustası olarak da bilinen Yurdaer Okur, geçen sezon Kefaret isimli dizinin başrolünde yer almıştı.

Doktor Ahmet karakterini canlandıran oyuncu, duygusal yoğunluğu yüksek sahnelerde yer almış ve bir kez daha yetenekleri ortaya koyma fırsatı bulmuştu. Kefaret dizisinin ardından bir süre dinlenen Yurdaer Okur, yeni sezonda yine çok etkili bir dizide yerini aldı.

2020 yılında Kuruluş Osman dizisinde canlandırdığı Balgay karakteri ile tarihi yapımlarda da bulunma şansını bulan oyuncu, yeni sezonda ise TRT1 ekranında hayranlarının karşısına çıkacak.

8 Kasım Pazartesi akşamı başlayacak olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin en önemli karakterlerden birisi de Tuğrul Bozan olacak.

Barış Arduç, Fahriye Evcen ve Mehmet Özgür’ün başrollerinde yer aldığı dizinin yan karakterleri de hikayeye güç katacak. Yurdaer Okur da yeteneklerini Tuğrul Bozan olarak sergileyecek.

Tuğrul Bozan tarihi bir karakterdir. 1052 yılı içinde birkaç ay hüküm süren Gazneli hanedanından olmayan ama Gazne Devleti sultanı olan bir şahsiyettir. Taht mücadelesi sırasında Tuğrul Bozan’ın ölümü ise çok feci şekilde gerçekleşmiştir. Tuğrul Bozan, Selçuklu Devleti’ni durdurmaya çalışan bir isim olarak da tarihnde yerini almıştır.

Yurdaer Okur, yeni sezonda bu dikkat çeken savaşçı kişiliğe hayat verecek.