Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı reytinglerde çöktü, tahmin edilmeyen şey gerçekleşti!

Masumlar Apartmanı reytinglerde çöktü, tahmin edilmeyen şey gerçekleşti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’in çok iddialı dizisi Masumlar Apartmanı ağır ağır gözden düşüyor! Geçen sezonun en başarılı dizisinin hangisi olduğu sorulduğu zaman Masumlar Apartmanı birçok kişi tarafından ilk akla gelen yapım olurdu. Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah dörtlüsü ilk sezonda diziyi zirveye çıkarttı.

Masumlar Apartmanı, TRT1 ekranında salı akşamları o kadar başarılı oldu ki, reytingleri ile adeta patlama yaptı. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi isimli kitabından uyarlanan dizinin psikolojik derinlikli sahneleri milyonları ekran başına topladı. İlk sezon muhteşem bir şekilde tamamlandı.

Masumlar Apartmanı ikinci sezona Farah Zeynep Abdullah’ın ayrılması, Melisa Şenolsun’un Rüya karakteri ile hikayeye katılmasıyla başladı. Dizide yine güçlü sahneler, yüksek duygular, başarılı oyunculuklar var. Ancak reytingler geçen sezonki kadar muhteşem değil.

Masumlar Apartmanı dizisi ilk sezonda iki haneli reytingleri elde etmekte hiç zorlanmazdı. Hatta birçok kez sezonun en iyi oranlarını aldı. Fakat ikinci sezonda dizide ağır ağır bir düşüş yaşanıyor.

Masumlar Apartmanı reytinglerde çöktü, tahmin edilmeyen şey gerçekleşti! 7

Bazı izleyiciler çoktan hikayeyi bıraktı ve farklı yapımlara geçiş yaptı. Kimi izleyiciler ise sadık bir şekilde Salı akşamları ekran başına geçmeyi sürdürüyor.

Geçen sezonki reytingler ile bu sezon arasında yüzde 40 azalma olduğu da rakamlara yansıyor. Masumlar Apartmanı, her geçen hafta bir mevzi daha kaybediyor.

Bu sezon tüm kategorilerde birincilikler elde ettiği ortam artık bozuldu. Destan dizisinin geçen hafta başlaması ile birlikte Masumlar Apartmanı ciddi bir izleyici kaybı ile karşı karşıya kaldı.

Dizi hala milyonları ekran başına topluyor ama artık birincilik de elden gitti. Dizinin birinciliği kaybetmesi hem de tüm kategorilerde bunu yaşamasına ‘olmaz’ gözüyle bakılıyordu. Ancak bu da gerçekleşti.

30 Kasım Salı akşamı dizinin 49. bölümü yayınlandı. Tüm kişiler kategorisinde bir hayli düşüş yaşayan reytingler ile altıncı olabilen TRT1 dizisi, AB ve ABC1 kategorilerinde biraz daha iyi oranlarla ikincilik elde etti.

Masumlar Apartmanı başladığı günden bu yana ilk kez birincilik elde edemedi. Bu durum da dizinin yavaş yavaş düşüşünü kanıtlayan en önemli detaylardan birisi.

Dizinin hikayesi yine güçlü. Aslıhan Gürbüz’ün Ceylan karakteri ile ekibe dahil olması da çok yerinde oldu. Ancak Salı rekabetinde artık Ebru Şahin’in Destan dizisi öne geçmiş durumda.

Masumlar Apartmanı ise yavaş yavaş izleyici kaybetmeyi sürdürüyor.