Ana sayfa Dizi Arşivi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî nasıl bir dizi, oyuncu, kadrosu, tüm detayları!

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî nasıl bir dizi, oyuncu, kadrosu, tüm detayları!

tarafından ker_def

Bir tabii orijinal yapımı olan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi, 13. yüzyılda; Selçuklu devletinin başkenti Konya’da “Yetmiş iki milletin sırrını bizden dinleyin’” diyen bir büyük İslam âlimi, tasavvuf büyüğü ve şair olan Hz. Mevlânâ’nın yaşadığı dönemi konu alıyor.

Bu muhteşem dizide 750 yıl önce yaşamış olan dünya çapındaki bir tasavvuf ehlinin bugün hâlâ dilden düşmeyen mısraları, deyişlerinin eşliğinde ve zenginliğinde, ölümsüz eseri Mesnevi’yi yazdığı dönem ve o dönemin çalkantılı siyasi, toplumsal olaylar da işleniyor.

Asırlar geçse de insanlığın özlemini çektiği hak ve hakikat arayışı, bu arayışın sonunda ulaşılan derin tasavvuf bilgeliği ve özde “insanın kendine yolculuğu” destansı bir görsel şölenle ekranlara yansıtılıyor.

Ünlü oyuncular Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisinde

Bu başyapıt niteliğindeki dizinin kadrosunda Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak, Devrim Özkan, Nilay Deniz, Levent Can, Burak Can, Yusuf Çim, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Ushan Çakır, Mert Karabulut, Gizem Aydın, Can Nergis, Turgay Aydın ve Haluk Piyes gibi önemli oyuncular yer alıyor.

Yapımcılığını Kerim Ayyıldız, proje tasarımını Ahmet Okur, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği dizinin senaryosunu Ali Aydın ve Fatma Berra Mete kaleme aldı…

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî nasıl bir dizi, oyuncu, kadrosu, tüm detayları! 7

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisinin birinci bölümünün konusu ise şöyle:

13. yüzyıl Anadolu’sunda geçen hikâyede Haçlı seferlerinin kötü anıları henüz tazeyken bu defa da Moğol tehlikesi baş göstermiştir ve halk korku içindedir. Tahtı ele geçirmek isteyenler hem iç karışıklıkları hem de savaşı körüklerken halkın korkularını dindirebilen bir manevi şahsiyet ön plana çıkar: Mevlânâ. Sözü çağları aşan bu bilge karakter; duruşuyla, ilmiyle, sohbetleriyle ve eserleriyle toplumu aklıselime, kalbiselime davet edecektir. 1242 yılında Moğolların Erzurum’u kuşatmasıyla başlayan dizide, Selçuklu Devleti’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemde Mevlânâ’nın içsel yolculuğu ile birlikte Selçuklu Devleti’nin değişim sürecine de tanıklık edilir.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, yeni bölümleriyle sadece tabii’de

Her biri 10 bölümden oluşan ve 3 sezon sürecek Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisinin diğer bölümleri sadece tabii dijital platformu üzerinden izlenebilecek.

tabii’nin orijinal yapımları yalnızca Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ile sınırlı değil. İlk etapta 30 orijinal diziyle yayına başlayan dijital platformda Türk Hava Kuvvetleri ve savaş pilotlarının aksiyon dolu hikâyelerini paylaşan “Hür”; yepyeni maceralarıyla, TRT’nin sevilen içeriği “Tozkoparan”, yüksek mizah dozu ve eğlenceli oyuncu kadrosuyla “Organizasyon Bizim İşimiz”, psikolojik gerilim türünde ünlü isimleri buluşturan “Son Gün” ve süper kahraman evreninin ilk projesi “Altay” gibi dijital platforma özel hazırlanmış diziler ve daha fazlası yer alıyor.