Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Neşet Ertaş’ın filminin detayları ortaya çıktı ama ailesi de karşı atak yaptı!

Neşet Ertaş’ın filminin detayları ortaya çıktı ama ailesi de karşı atak yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ın türküleri milyonları dilindedir. Halk ozanı olarak Türkiye’nin kalbine yerleşen Neşet Ertaş’ın hayatı film olacak.

Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği film projesi için hazırlıklar başlatıldı. Çekimlerin Ocak ayında başlaması bekleniyor. Mustafa Uslu, böyle bir film yapmakta kararlı. Ancak Neşet Ertaş’ın ailesi bu film projesine karşı bir duruş sergiledi. Usta sanatçının vasiyetini öne süren ailesi, böyle bir filmin yapılmasını istemiyor.

Mustafa Uslu’ya tepki gösteren aile, sosyal medyadan görüşlerini ifade eden bir yazı paylaştı. Projeyi Neşet Ertaş sömürüsü olarak nitelendiren aile üyeleri, gerekli yasal süreci de başlattıklarını belirtti.

Aile üyelerinden Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan’ın isimlerini koyduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılmakta olduğunu öğrendiğimiz film çalışmasının, Telif Hakları ile ilgili yasa ve yönetmelikler başta olmak üzere, ilgili mevzuata tamamen aykırı olduğu açıkça ortadadır. İlgili film yapımcısı kişi, kişiler ve firmalara noter vasıtası ile gerekli ihtarnameler gönderilmiştir. Gelişmelere göre gereken tüm yasal ve hukuki adımlar atılacaktır. Vasiyetinin bilinmesine rağmen, böyle bir projenin içinde bulunmayı kendilerine yakıştıranların, Neşet Ertaş’a ve onun felsefesine ne kadar uzak kişiler olduğunu da halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

Neşet Ertaş'ın filminin detayları ortaya çıktı ama ailesi de karşı atak yaptı! 8

Neşet Ertaş’ın ailesinin bu itirazına rağmen Mustafa Uslu filmi yapmakta kararlı… Garip Bülbül Neşet Ertaş ismi verilen film projesinde Ömer Faruk Sorak ile Prof. Erol Parlak’ın da görev alacağı ortaya çıktı.

Film için düzenlenen basın toplantısında geniş bir bilgilendirmede bulunuldu. Filmin Yapımcısı Dijital Sanatlar Başkanı Mustafa Uslu ile birlikte yönetmen Ömer Faruk Sorak ve bazı oyuncular toplantıda yer aldı.

Neşet Ertaş’ı, abdal geleneğini sürdüren iki ozan canlandırıyor. Bektaş Dolu ünlü ozanın gençlik, Ramazan Bağgül ise yaş aldıktan sonraki döneminde rol alacak. Bektaş Dolu, Ramazan Bağgül ile Aşık Mahsuni Şerif’i canlandıran torunu Yiğit Mahsuni’nin katıldığı basın toplantısında, önemli detaylar verildi.

Neşet Ertaş'ın filminin detayları ortaya çıktı ama ailesi de karşı atak yaptı! 9

“Garip Bülbül, Neşet Ertaş” filminin ilk fragmanı da gösterildi. Projede yer alacak olan tam oyuncu kadrosu Ekim ayında duyurulacak. Çekimler ise 2022 yılının Ocak ayında başlayacak.

Mustafa Uslu, “25 Eylül 2022 tarihinde yani büyük ustanın ölüm yıldönümünde, Kırşehir Şehir Stadyumu’nda muhteşem bir gala yapacağız. Dünyanın dört bir yanından getireceğimiz 2500 bağlama ustasını burada konuk edeceğiz. 2500 bağlama ustası, 3 Neşet Ertaş eserini söyleyecek” diye konuştu.