Ana sayfa Güncel Haberler Oğuz Atay’ın unutulmaz eseri Tutunamayanlar, sahneye uyarlandı…

Oğuz Atay’ın unutulmaz eseri Tutunamayanlar, sahneye uyarlandı…

tarafından zk zk

İzmir, İstanbul ve Bursa şehirlerini kapsayarak kurulan “/de Tiyatro”nun ilk oyunu Oğuz Atay’ın aynı adlı unutulmaz romanından sahneye uyarlanan “Tutunamayanlar” oldu. Uzun süre roman üzerine çalışan ekip, yaklaşık 6 ay süren yoğun provalar sonrası Ant Aksan’ın rejisi ve Serhat Barış’ın tek kişilik performansıyla seyircisiyle buluşmaya başladı.

Oyun; Turgut Özben’in arkadaşı Selim Işık’ın intiharından sonra geride bıraktığı izleri sürmesiyle girdiği varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Oyun metni Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” romanından yapılan seçkiler ile yazarın anlatımına sadık kalınarak düzenlendi. Seyirci ile interaktif ilerleyen “Tutunamayanlar” yılın iddialı oyunlarından biri.

Oğuz Atay'ın unutulmaz eseri Tutunamayanlar, sahneye uyarlandı... 6

Processed with VSCO with b5 preset

Tek perde ve 85 dakika süren oyunda metin düzenleme Ayça Üzüm, Heves Berksu, Ant Aksan ve Serhat Barış’a, şarkı sözleri düzenlemesi Ayça Üzüm’e, müzikler Sedat Utku Gücoğlu’na, kostüm tasarımı Gamze Şatana’ya, afiş tasarımı Sahir Erdinç’e ve oyun fotoğrafları Lütfü Üre’ye, organizasyon Kemal Burhan Şahin’e ait. Elif Arslan ve Sezgin Güneyli’nin reji asistanlığı yaptığı oyunda yönetmen koltuğunda Ant Aksan oturuyor.

OYUN PROGRAMI
11 Şubat 2019 Pazartesi – Saat 20:30 – Artısahne Mecidiyeköy
18 Şubat 2019 Pazartesi – Saat 20:00 – Bursa Ayşe Selen Deneme Sahnesi