Ana sayfa Sosyal Medya Osman Bey uçan tekmeler atar mı? Kuruluş Osman’a tarihçi eleştirisi!

Osman Bey uçan tekmeler atar mı? Kuruluş Osman’a tarihçi eleştirisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında Çarşamba akşamları yayınlanan Kuruluş Osman dizisi üçüncü sezonu ile yoluna devam ediyor. Çok iyi reytingler alan dizide etkili bir prodüksiyon var. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı dizi büyük ilgi çekmeyi sürdürürken, reytinglerde de birincilikler üst üste geliyor.

Milyonların izlediği Kuruluş Osman dizisinde gösterilen sahnelere ise tarihçilerden eleştiriler gelmeye devam ediyor. Boğaziçi ve Oxford üniversitelerinde eğitim alan, akademisyen ve tarihçi Prof. Dr. Hakan Erdem, Kuruluş Osman dizisindeki bazı sahnelere dikkat çekti.

Tarihi dizilerin aslında tarihi gerçeklerden çok uzak olduğunu ve senaristin dünya görüşünü yansıtmaktan öteye geçmediğini belirten Hakan Erdem, Kuruluş Osman’da Burak Özçivit’in canlandırdığı Osman Bey karakterine de eleştiride bulundu.

Osman Bey uçan tekmeler atar mı? Kuruluş Osman'a tarihçi eleştirisi! 9

Youtube’de yayınlanan Karar TV’deki programda Hakan Erdem, karakterin uçan tekme atan bir hale gelmesini eleştirdi ve şöyle konuştu:

“Osman Bey karakteri diye gösterdiğiniz adam havada uçan tekmeler atıyor. Sağa sola tekmeler, çifteler atarak ilerliyor. Yapmayın ya… Şu günkü devletimizin atası olan devletin kurucusu. Hani biraz saygı. Bunlar ne kadar korkunç şeyler böyle.. Günlük konulara gönderdiği referanslar zaten konuşmaya bile değmez. Maalesef tarihçi olarak çok irkiliyorum.”

Osman Bey uçan tekmeler atar mı? Kuruluş Osman'a tarihçi eleştirisi! 10

Hakan Erdem’in itiraz ettiği ve Kuruluş Osman dizisinde abartılı sahneler sıklıkla kullanılıyor.

Osman Bey uçan tekmeler atar mı? Kuruluş Osman'a tarihçi eleştirisi! 11

Burak Özçivit bu sahnelerde iyi bir performans ortaya koysa bile, Hakan Erdem’e göre izleyicinin tarih ve Osman Bey algısı dizi nedeniyle gerçeğinden farklı bir noktaya sürükleniyor.