Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Özcan Deniz ile Deniz Çakır’ın baş rolünde yer aldığı film mahkemelik!

Özcan Deniz ile Deniz Çakır’ın baş rolünde yer aldığı film mahkemelik!

tarafından ker_def

Özcan Deniz ile ilgili Sabah gazetesinin haberi dikkatleri çekti. Zira habere göre Özcan Deniz’in ağabeyi Ercan Deniz’in, yapımcısı olduğu ‘Ya Sonra’ filminin vergi borcu yüzünden 5 yıl hapsi istenmekte… Özcan Deniz ile Deniz Çakır, Ya Sonra isimli filmde başrolü paylaşmıştı. Film ile ilgili yaşanan gelişmeler ise olayı farklı boyuta taşıdı.

Sabah gazetesinde Dilek Yaman’ın haberindeki detaylara göz atalım.

Özcan Deniz’in ağabeyi Ercan Deniz, 2011’de ‘Ya Sonra’ adlı filmi çekmeye karar verdi. Başrollerini kardeşi Özcan Deniz ve Deniz Çakır’ın paylaştığı film için iki milyon lira bütçe ayrıldı. Filmin bütçesi için Hanifi Tekin’le anlaşan Deniz kardeşler, aldıkları para için sözleşme imzaladı. Film çekildiği sırada Maliye Bakanlığı Vergi Denetleme Kurulu’nca Ercan Deniz’in sahte fatura düzenleyerek vergiden muaf olmaya çalıştığı tespit edildi.

İhbarı sonrası Ercan Deniz hakkında savcılıkça adli soruşturma başlatıldı. İfade veren Ercan Deniz sahte olduğu iddia edilen belgelerin filme ait yapılan harcamaların fotokopisi olduğunu, belgelerin aslınının ise filmin diğer ortağı tarafından açılan davada delil olarak saklandığı ileri sürüldü.

İstanbul Adliyesi Kaçakçılık Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma sonunda, Ercan Deniz hakkında, “Vergi usul kanununa muhalefet suçundan dava açıldı. Beş yıla kadar hapsi istenen Deniz, Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Özcan Deniz’in bu duruma çok üzüldüğü de gelen bilgler arasında. Bakalım ünlü oyuncu yaşananlar hakkında herhangi bir açıklama yapacak mı?