Ana sayfa Dizi Haberleri Senaristten kıvrak hamle! Yargı dizisindeki büyük boşluk, iki cümle ile tamamlandı!

Senaristten kıvrak hamle! Yargı dizisindeki büyük boşluk, iki cümle ile tamamlandı!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanal D ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan Yargı dizisi, izleyenlerin heyecanla takip ettikleri bir yapım olmayı başardı. Geçen hafta 11. bölümü yayınlanan dizi, her hafta bir başka kafa karıştıran soru işaretiyle bitiyor.

İzleyenlerin hiç tahmin etmedikleri çıkışlar yapılıyor dizide. Ters köşelerle “Ee her şey anlaşıldı, şimdi ne olacak?” dedirtiyor adeta! Bu başarı büyük oranda, tam iki yıl boyunca adliye koridorlarında ve mahkeme salonlarında adeta mesai yapan senarist Sema Ergenekon’un başarısı.

Tabii ki bu tür projeler bir ekip işi. Kimi zaman hikaye sağlam olsa da oyunculuklar oturmayabiliyor yada rejide sıkıntılar yaşanabiliyor ve izleyiciye duygular tam geçmeyebiliyor.

Yargı dizisi başroller Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun ekran uyumunun tutması açısından şanslı ama aynı zamanda diğer rollerdeki isimler de özenle seçilmiş. Öyle ki pek çok genç isim, hem başrollerden hem de usta isimlerden rol çalmakta!

Senaristten kıvrak hamle! Yargı dizisindeki büyük boşluk, iki cümle ile tamamlandı! 9

Dizininin hikayesini çoğu zaman tahmin etmek de pek mümkün olmuyor. Hızla çözülüyor pek çok olay. Son haftalarda Yargı’ya damgasını vuran isim ise Onur Durmaz’ın hayat verdiği Engin karakteri. Durmaz, o kadar iyi bir oyunculuk sergiliyor ki ilk bölümlerde dizide olduğu halde kimse varlığını bile hissetmemişti neredeyse.

Ancak tüm hikayenin onun üzerinden kurgulandığının en azından merkezde olduğunun ortaya çıkmasıyla heyecan daha da büyüdü. Onur Durmaz da Engin karakteri ile izleyenleri hem sinir ediyor hem de büyük takdir topluyor oyunculuğu ile.

Her şey güzel gidiyor Yargı dizisi adına. Hikayede olayların çabuk çözülmesi de izleyenlerin beğenisini kazanıyor. Ancak zaman zaman soru işaretleri oluşturan, mantık hatası varmış gibi duran durumlar da ortaya çıkmakta.

Bunlardan bir tanesi de Engin’in bir süredir tutuklu olduğu cezaevinden avukat teyzesi Seda ile çevresindeki herkese şantaj yapmaya başlamasıyla çıktı. İzleyici, Engin gibi birinin bu kadar derin istihbarat isteyen bilgilere nasıl ulaştığını sorguladı.

Senaristten kıvrak hamle! Yargı dizisindeki büyük boşluk, iki cümle ile tamamlandı! 10

Öyle ki yıllar önce yaşanan olaylar hakkında bile bilgi sahibiydi. Eren’in kızının olması, Zafer ve Metin arasında yıllar önceden gelen bağlantı gibi.

İşte izleyici bunun gibi Engin’in pek çok kişinin hayatı hakkındaki sırları bu kadar kolay biliyor olmasından kuşku duymuştu. Fakat 11. bölümde bu soru kısa bir sahne ile yanıtlandı ve izleyici için de soru yanıtını bulmuş oldu.

Öncelikle Engin, yıllar boyunca sevimli, sakin, güvenilir bir kişi olarak herkesin hayatına sızmış ve tek tek kendilerine anlatılan olayları, detayları, sırları not almıştı.

Çevresindeki herkesin zayıflıklarını, hatalarını, yaşadığı olayların detaylarını biliyordu. Yani kime nasıl şantaj yapacağını çok önce kurgulamıştı. Bu arada annesinin kocası Yekta’ya aşık olduğunu düşünerek evden kovduğu teyzesi Seda, yıllar içinde diş bilemiş ve intikam bayrağı çekmişti. Engin’in avukatı olarak intikamını alma fırsatı bulan Seda’nın da avukat kimliğiyle pek çok istihbarat aldığını Engin bir cümlede geçirmişti.

Senaristten kıvrak hamle! Yargı dizisindeki büyük boşluk, iki cümle ile tamamlandı! 11

Yani tehlikeli ikili, çevrelerindeki insanların hayatlarını kolaylıkla mahvedecek pek çok bilgiye sahipler! Onlar şimdi birer birer çıkmaya başladı! İzleyici de Engin’in her hafta başka ne tür sırları ortaya çıkaracağını heyecanla bekliyor. Engin’in katil olsa bile kimsenin de masum olmadığını kanıtlamaya çalıştığı dizide çarpıcı gelişmeler her hafta merakla izlenmekte.

Senaryoya 11. bölümde Engin’in bu kadar bilgiyi nereden edindiği ile ilgili konulan açıklama ile izleyici şimdilik bu soruya yanıtını aldı ama ilerleyen bölümlerde bakalım tatmin edebilecek mi bu yanıt?