Ana sayfa Dizi Arşivi Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Şeref Meselesi, yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Altan Dönmez’in oturduğu,  senaryo uyarlamasını ise Mahinur Ergun, Seray Şahiner ve Melih Çam’ın yaptığı dram türünde ki Türk yapımı televizyon dizisidir. 18 bölümlük İtalyan dizisi L’onore e il Rispetto’nun Türkiye uyarlamasıdır.

Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı, Burcu Biricik gibi önemli genç oyuncuları başrolde buluşturan dizi geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazandı. Dizinin toplam 26 bölüm sürdüğünü ve sosyal medyada da büyük etkileşim yaşandığını belirtebiliriz.

Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: D Productions
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 23 Kasım 2014- 17 Mayıs 2015
Mekan: Ayvalık- İstanbul
Süresi: 120 -140 dakika
Müzik: Salvatore Riccardi, Yıldıray Gürgen
Başrol: Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı, Burcu Biricik.
Oyuncular: Alma Terziç, Tilbe Saran, Kaan Uluca, Olgun Toker, Sezin Bozacı, Ecrin Mira Manga,  Melin Deniz, Zeynep Elçin Özemir, Taner Turan, Baki Çiftçi, Sezin Bozacı, Hakan Salınmış, Şebnem Doğruer, Ahmet Dizdaroğlu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanıldı. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Twitter: https://twitter.com/serefmeselesii_
Instagram: https://www.instagram.com/serefmeselesi/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/SerefMeslesiOffical/
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/seref-meselesi/bolumler

TÜM HABERLER:

Şeref Meselesi dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

GENEL İZLENİM:

Babalarını kaybedince büyümek zorunda kalan iki kardeşin yollarının İstanbul’a gelince yaşadıkları korkunç olaylarla ayrılmasını anlatan Şeref Meselesi dizisi yayınlandığı 2014-2015 yıllarında oyuncu kadrosu ve uyarlama konusu ile ekranlara oldukça iddialı giriş yaptı. Hatta televizyon tarihinde ilk kez, ilk bölümünde reyting rekorları kırsın diye uğruna ana haberin bir günlüğüne yayından kaldırıldığı dizi oldu ancak yayınlandığı süre boyunca reytinglerde beklenen performansı gösteremedi. Kanyon’da düzenlenen bir galayla diziyi tanıtan Kanal D, Yasemin Allen’ın 22. bölümde vurularak ekranlara veda etmesinin ardından diziyi 4 bölüm daha yayınlayarak 26. bölümünde diziyi bitirme kararı aldı.

HİKAYESİ:

Her şey dört kişilik Kılıç Ailesi’nin İstanbul’a taşınmasıyla başlar.

‘İstanbul’a taşınmak’, bundan 25 yıl önce Ege kasabasına gelin giden Zeliha’nın en büyük hayalidir. İki oğulları vardır Zeliha ve Hasan’ın. Bir numara, ilk göz ağrıları Yiğit, tam bir haytadır. Yakışıklı, çapkın, güçlü kuvvetlidir. İki numara Emir abisinin taban tabana zıddıdır. Ağır başlıdır, sakin bir mizacı vardır, çalışkandır. Karşı cinsle ilişkilerde, çekingen ve tutuktur.

Hukuk fakültesini bitiren Emir ‘in bir senelik zorunlu stajı için İstanbul’a gitmeye karar vermesi, Zeliha’yı yeniden harekete geçirmiştir. Onlar da Emir ‘in peşine takılıp İstanbul’a gidemezler midir? Bu konuyla ilgili dedeleri Basri ve Zeliha kavga eder. Tartışma büyür ve Basri’nin kalbi bu siniri kaldıramaz.

Basri’nin ölümünden sonra her şey daha kolay olur. Babadan kalan mirası paylaşıp İstanbul’a taşınırlar. Hasan parasıyla bir dükkân açmayı düşünür. Memleketten getirteceği yöresel ürünleri satabileceği küçük bir dükkân. Zeliha’nın akrabası Namık, o semtin eşrafından, çok sevip saydığı Sadullah abisiyle tanıştırır Hasan’ı. Sadullah o civardaki herkes tarafından sevilip sayılan bir adamdır. Hasan, Sadullah’ın yönlendirmesiyle aklında hiç olmayan bir işe kalkışır ve kuyumcu dükkanı açmaya karar verir.

Yiğit ilk günden mahalledeki kızların ilgisini çekmiştir. Sadullah’ın eline erkek eli değmemiş masum ve utangaç kızı Kübra, Kübra’nın komşusu ve en yakın arkadaşı, mahalle delikanlıların yüreklerini hoplatan Derya. İki genç kız da, Yiğit’i görür görmez vurulmuşlardır. Yiğit’in aklını başından alan ise Sibel olur. Bir butikte mankenlik yapan, gözü yükseklerde, kibirli ve soğuk güzel Sibel…

Ancak Sibel o’na güven verecek, birlikte bir gelecek kurabileceği birini beklemektedir ve ilgisini Emir çeker. Emir dürüst ve kibardır. Sibel Yiğit’ten kaçıp Emir ‘e sığınırken, aslında kendi ruhundaki ateşten kaçmaya çalıştığından habersizdir. Emir hayatının ilk aşkını Sibel’le yaşayacak ve ilk aşk acısını da ona Sibel yaşatacaktır.

Hasan dükkân açmak için gereken on kilo altına parası yetmeyince Sadullah’tan borç almış, senet imzalamıştır. Dükkân açılışa bir gün kala soyulunca Hasan beş parasız, elleri böğründe kalakalır. Olanları öğrenen Zeliha, acısını kocasından çıkartır, onu suçlar. Beceriksiz kocası Hasan, hayatında ilk defa bir işe kalkışmış ve her şeyi eline yüzüne bulaştırmıştır. Hasan tüm bu acıya dayanamaz ve intihar eder. Bu olaydan sonra da Yiğit babasının öcünü almak için intikam planı kurarken Emir mücadelesini hukuk yoluyla arayacak ve iki kardeşin yolları ayrılacaktır.

Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Kerem Bürsin (Yiğit Kılıç) Emir’in abisidir. Mafyadan intikam almak için mafyaya katılmıştır. Kısa zamanda önemli yerlere gelmiştir. Sadullah’tan intikam almak için Kübra’yı kendine aşık etmiştir ve hamile bırakmıştır. Kübra’yı ve bebeği Sadullah ve Sibel yüzünden istememiştir. Sibel’e evlenme teklif edecekken Kübra’dan Emir ve Sibel’in eskiden yaşadığı ilişkilerini öğrenmiştir. Bunun üzerine Sibel’i silmiştir ve kızı Elif’e yönelmiştir. Annesinin ölümü yüzünden Emir tarafından suçlanmıştır. Tüm olanlar onu Kübra ve kızı Elif’le olan ailesine yaklaştırmıştır. Kübra’yla gitmeye karar vermiştir ancak Sibel’i mafyanın elinden kurtarmak için onunla evlenmek zorunda kalmıştır. Boşanmanın yolunu bulduktan sonra Kübra’ya yeniden evlenme teklif etmiştir ama reddedilmiştir. Sibel’in hamile olduğunu öğrendikten sonra boşanmaktan vazgeçmemiştir, Sibel evi terk etmiştir ve bu sırada Seyhan tarafından öldürülmüştür. Yiğit vicdan azabı çekerken Emir ve Kübra’nın evliliğinin de gerçek olduğunu görünce İstanbul’u terk etmiştir. Dört sene sonra Seyhan’ın hapisten kaçışı üzerine dönmüştür ve Seyhan’ı öldürmüştür. Kızı Elif de hemen sonrasında Hakkı tarafından kaçırılmıştır. Yiğit Elif’i ve Emir’i kurtarmak için ölmüştür.

Şükrü Özyıldız (Emir Kılıç) Yiğit’in kardeşidir ve bir savcıdır. Başta Sibel’le ilişki yaşamıştır. Yiğit’in Kübra ve bebeği reddetmesinden sonra Kübra’ya ve yeğenine sahip çıkmıştır ve Kübra’yla nikahlanmıştır. Gün geçtikçe Kübra’ya âşık olmuştur. Mafya çetesini çökertmek için baş savcıyla işbirliği yapmıştır. Sık sık Yiğit’le karşı karşıya gelmişlerdir. Daha sonra Kübra Emir’in aşkına karşılık vermiştir ve evlilikleri gerçek olmuştur. Kübra’dan Yiğit adını verdikleri bir oğlu olmuştur.

Yasemin Allen (Sibel Özer Kılıç) Kübra ve Derya’nın çocukluk arkadaşıdır. Bir butikte mankenlik yapmaktadır. Önce Emir’le ilişki yaşamıştır ama sonra Bora yüzünden onu terk etmiştir. Bu süre zarfında Yiğit’e de âşık olmuştur. Yiğit’le sevgili olduktan sonra Yiğit onu terk etmiştir çünkü Emir’le olan eski ilişkisi açığa çıkmıştır. Reklam filminde oynamıştır ama Yiğit sabote etmiştir. Mafya tarafından öldürülecekken Yiğit onu kurtarmıştır ve evlenmek zorunda kalmışlardır. Yiğit daha sonra boşanmak ister ama Sibel hamile kalmıştır. Evi terk etmeye karar verdiğinde Seyhan tarafından kaçırılır ve tabancayla vurulup ölür.

Burcu Biricik (Kübra Çapan Kılıç ) Sibel ve Derya’nın çocukluk arkadaşıdır. Sadullah’ın kızıdır. Sadullah’ın ailesini darmadağın etmesinden sonra Yiğit Kübra’yı kullanarak Sadullah’tan intikam almaya karar vermiştir. Kübra Yiğit’in oyununa gelip ona âşık olmuştur ve Yiğit’ten hamile kalmıştır. Ama Yiğit bebeği ve Kübra’yı istememiştir. Kübra bebeği aldıramamıştır ve Elif adında bir kız bebek dünyaya getirmiştir. Yiğit’in hala istememesi üzerine Emir’le evlenmek zorunda kalmıştır. İntihara teşebbüs etmiştir ama kurtarılmıştır. Psikolojik destekle kendine gelmiştir ve bir pastane açmıştır. Yiğit’in teklifini kabul etmiştir ama Sibel’le evleneceğini öğrendiğinde onu tamamen silmiştir. Yiğit’in ikinci evlilik teklifini reddetmiştir ve Emir’i seçmiştir. Yiğit’in öldüğü gün Emir’den olan oğlunu doğurmuştur ve Yiğit’in anısına ona Yiğit ismini vermiştir.

Şükran Ovalı (Derya Tanış) Kübra ve Sibel’in çocukluk arkadaşıdır. Üvey babası tarafından tecavüze uğramıştır ve onu öldürmüştür. Onun hapse girmesine engel olan Yiğit’in en iyi dostlarından biri olmuştur. Nihat’la sevgili olmuştur ama Nihat’ın ölümünden sonra Selim’e aşık olup onunlal evlenmiştir.

Alma Terziç (Gül ) Eskiden hemşire olan bir Rus fahişedir ve Nihat’ın metresidir. Yiğit sayesinde fahişelikten kurtulmuştur.

Tilbe Saran (Zeliha Kılıç) Yiğit’in annesidir. Kocasının ölümünden sonra hafızasını kaybetmiş ve delirmiştir. Nihat tarafından Yiğit’e düzenlenen bir suikastte öldürülmüştür.

Kaan Uluca (Nihat Demir) Mafya babasıdır. Yiğit’in annesinin ölümümüne sebep olmuştur. Yiğit tarafından intikam uğruna öldürülür.

Olgun Toker (Seyhan Demir) Nihat’ın kardeşidir. Rusya’da uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktadır ve abisinin ölümünden sonra kalan mirasa göz dikmiştir. Sibel’i öldürmüştür. Emir tarafından yakalanıp hapse girmiştir ancak hapisten kaçmasıyla beraber Yiğit tarafından öldürülmüştür.

Sezin Bozacı (Neriman) Sibel’in annesidir. Kübra’nın pastanesinde çalışmaktadır.

Uğur Uzunel (Selim ) Yiğit’in arkadaşıdır. Uzun zaman Derya’ya platonik olarak aşık kalmıştır ama açılamamıştır. Daha sonra Derya’yla evlenmiştir.

Ecrin Mira Manga / Melin Deniz / Zeynep Elçin Özemir (Elif Kılıç ) Yiğit ve Kübra’nın kızıdır. On sekiz yaşında babasının ona yazdığı mektubu okuyana kadar amcası Emir’i babası olarak bilir.

Taner Turan (Sadullah)

Baki Çiftçi (Ender)

Sezin Bozacı (Neriman)

Hakan Salınmış (Hakkı)

Şebnem Doğruer (Fatma)

Ahmet Dizdaroğlu (Ayhan)

Şeref Meselesi Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

MEKANLAR:

Şeref Meselesi dizisinin çekimleri, Ayvalık ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Ege kasabasında yaşayan bir ailenin İstanbul’a taşınması ile değişen hayatını konu alan dizinin Ayvalık’ta başlayan çekimleri ilerleyen bölümlerinde İstanbul’a taşındı. Dizinin İstanbul’daki çekimleri ise ağırlıklı olarak Balat’da gerçekleştirildi.

JENERİK:

Şeref Meselesi dizisinin müzikleri Salvatore Riccardi ve Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor. Dizinin jenerik müziğini aşağıda dinleyebilirsiniz.

Şeref Meselesi Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Şeref Meselesi dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2014 yılının Eylül ayında yayınlandı. İlk görüntüler izleyicide merak uyandırdı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Şeref Meselesi dizisi 23 Kasım 2014 tarihinde Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. Dizi iddialı başlasa da beklenen reytingleri alamadı ve sadece 1 sezon devam etti. 17 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan 26. bölümü ile final yaptı.

Şeref Meselesi dizisinin tüm bölümlerini Kanal D’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz.
Tüm Bölümleri izlemek için lütfen tıklayınız…

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Şeref Meselesi dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler de YouTube’da paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Yiğit& Kübra Klip

Herkes Yaralı/ Sezen Aksu

Büyük Aşk

Ölüm

KAMERA ARKASI:

Yayınlandığı yıllarda Şeref Meselesi dizisinin kamera arkası görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı.

Şeref Meselesi 26. Bölüm Kamera Arkası

Şeref Meselesi 6. Bölüm Kamera Arkası

UNUTULMAZ SAHNELER

Şeref Meselesi dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Karşılıksız Aşk

Sibel, Kendini Feda Etti!

Yiğit ile Sibel Öpüştü

Yiğit, Kübra’yı Öptü!

Şok Eden Öpücük!

Yiğit Sibel’in Peşinde!

Kübra, Yiğit’le Birlikte Oldu