Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tiyatroseverlerin dört gözle beklediği ’25. İstanbul Tiyatro Festivali’ için geri sayım başladı!

Tiyatroseverlerin dört gözle beklediği ’25. İstanbul Tiyatro Festivali’ için geri sayım başladı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 25.İstanbul Tiyatro Festivali, ‘Bu Zamanda Tiyatro’ sloganıyla, 22 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında yurt dışından ve Türkiye’den toplam 25 tiyatro, performans ve dans gösterisini ağırlamaya hazırlanıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenecek 25. İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim’de perdelerini açıyor.

“Bu Zamanda Tiyatro” sloganıyla festivalin 25’inci edisyonu, yeni bir normal arayışındaki dünyaya tiyatronun gözünden bakan pek çoğu yeni yapımla hem tiyatro dünyasına hem de tiyatroseverlere nefes aldırmak üzere yola çıktı.

Festivale bir ay boyunca konuk olacak 25 yerli ve uluslararası yapımın bir bölümü çevrim içi gösterimlerle tüm Türkiye’den izlenebilirken bir bölümüyse Alan Kadıköy, Atlas 1948 Sineması, Profilo Kültür Merkezi Batı Ana Sahne, Duru Ataşehir, Moda Sahnesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Müze Gazhane, Yapı Kredi Bomontiada ve Zorlu PSM’de fiziksel olarak Covid-19 önlemleri altında izleyicileriyle buluşacak.

Tiyatroseverlerin dört gözle beklediği '25. İstanbul Tiyatro Festivali' için geri sayım başladı! 7

Çevrimiçi gösterimler festival boyunca passostudio.com adresinden izlenebilecek. Uluslararası yapımlar gösteri sponsoru ENKA Vakfı’nın desteğiyle yurt dışından 11 fiziki ve çevrimiçi yapımı tiyatro severlerle buluşturacak festival, 14 yerli yapımın ise Türkiye prömiyerine sahne olacak.

Her yıl olduğu gibi festivalin Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamındaki paneller, atölye çalışmaları, söyleşiler, okuma tiyatroları gibi ücretsiz yan etkinlikler de festivale eşlik edecek.

Festival biletleri, passo.com.tr üzerinden ve İKSV ana gişeden satışa sunuldu. İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, “Festival programını hem fiziksel hem de çevrimiçi tiyatro, dans, performans gösterilerinin yer aldığı karma bir kurgu ile hazırladık. Geçtiğimiz festivalde edindiğimiz deneyim bu yılın programını hazırlarken bize yol gösterdi.’ 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programında yurt dışından 3’ü fiziksel, biri ekran gösterimi ve 7’si çevrimiçi olmak üzere 11 yapım yer alıyor.

Yerli yapımlar ise ağırlıklı olarak fiziksel mekânlarda sahnelenecek. 11’i fiziksel, 3’ü çevrimiçi olmak üzere 14 yerli yapım da ilk kez seyircimizle buluşacak. Her festivalde olduğu gibi bu yıl da Öğrenme ve Gelişme Programı’nda çeşitli konuların ele alındığı paneller, okuma tiyatroları ve atölyeler de yer alıyor.

Festival programında öne çıkan üç bölüm söz konusu: Hollanda seçkisi, Bu İşte Bir Kadın Var ve Golden Mask. Sahnelerde oyun izlemeyi çok özledik. Bu zorlu zamanda tiyatronun nefes aldıracağına inancımız çok güçlü. Umudumuz ise bu zorlu süreci göğüslememizde en önemli desteğimiz,” diye konuştu.