Ana sayfa Dizi Fragmanları TRT1’de yine çok iddialı ve çok farklı yeni dizi başlıyor!

TRT1’de yine çok iddialı ve çok farklı yeni dizi başlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 son yıllarda diziler konusunda büyük bir atak yaptı. Özellikle son 1 yıl içinde müthiş yapımlar ekranda izleyicilerle buluştu. TRT1’in milyonları kendisine bağladığı yapımlar reytinglerde de çok iyi performanslar sergiliyor.

Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Bir Zamanlar Kıbrıs, Gönül Dağı, Teşkilat dizileri geride bıraktığımız sezonun en başarılı TRT1 yapımları oldular… Yeni sezonda da farklı projeler ile TRT1 yine öne çıkacak. Mevlana ve Barbaroslar dizileri çok konuşuluyor. Ancak bir dizi daha var ki, birçok komedi yapımı seven izleyici de onu merak ediyor.

Dünya Hali isimli yeni diziden bahsediyoruz. Tutunamayanlar ve Tövbeler Olsun tarzında, absürt komedi yapımı olan Dünya Hali”nde Caner Şahin, Pelin Abay, Tolga Tekin ve Ozan Çelik başrollerde yer alıyor.. Dizinin fragmanları da yayınlanmaya başlandı ve yakında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Neden Film imzası taşıyan dizinin senaryosunu Osman Nail Doğan, Murat Kaman, İdris Meydi, Cem Tunçer ve Eray Kaman birlikte yazdı. Dünya Hali dizisiyle ilgili ilk değerlendirmeleri yapan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, önemli detaylardan bahsetti.

Güleroğlu, “‘Dünya Hali’ şehir hayatının gündelik dertleriyle boğuşan içimizden insanların hikâyesini konu alarak çıkacak izleyici karşısına. Bu da mizahın gerçeklerle örtüşmesi ve daha kolay benimsenebilir bir hale gelmesi demek çoğunlukla. Yani dizinin doğallıktan uzak zorlamalarla komedi üretmek yerine, hayatın içinde yaşanabilecek durumları ele alarak güldürmeye odaklanacağını varsayabiliriz…” ifadelerini kullandı.

Tutunamayanlar dizisinde de yönetmenlik yapan Osman Nail Doğan ile Murad Zaloğlu yönetmen koltuğunda bulunuyor. Birbirinden komik hikayeleriyle ekranlara damga vurmaya hazırlanan yeni TRT1 dizisinin absürt komedilerin makus talihini kırıp kırmayacağı merak ediliyor.

TRT1'de yine çok iddialı ve çok farklı yeni dizi başlıyor! 1

Anibal Güleroğul, Dünya Hali dizisinin öne çıkması için neler yapılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

” Konusu keyifli bir komedi için gereken özelliklere sahip. Bu sayede klişeler ya da bazı benzeşmeler olsa bile özgün yorumlamalarla bertaraf edilebilir. Caner Şahin de Sinan rolüne çok uygun düşmüş. Tanıtımda bile gayet mizahi ve sempatik duruyordu. Kadronun geri kalanları da sevilen ve buradaki mizahi akışa uyum sağlama yeteneğinde isimler zaten.

Dolayısıyla hayatı pahasına doğruluktan ayrılmayan Sinan’ın dedesinin vasiyetini yerine getirmeye çalışırken başından geçen komik olayları anlatacak olan ‘Dünya Hali’nin ruh halimize iyi gelmemesi için bir sebep yok.

Geriye bir tek ayrıntı kalıyor… O da ‘komedi dizisi’ demeyip yapımın tanıtımını ve izleyici dikkatini çekme işini ciddiye almak, dünya haline bırakmamak!

Eminim bu hususta da gerekli hassasiyet gösterilecektir. Şahsen mizah tarzıyla ekranlara yeni bir soluk getirme iddiasındaki ‘Dünya Hali’nden umutluyum ve absürt komedilerin kötü kaderini kırmasını diliyorum.”