Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in en iddialı tarihi dizisinde botokslu kadın başrol eleştirisi!

TRT1’in en iddialı tarihi dizisinde botokslu kadın başrol eleştirisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Uyanış Büyük Selçuklu isimli dizinin devamı olan Alparslan Büyük Selçuklu devam ediyor. Her iki yapıma da aynı eleştiri yapıldı. Geçen sezon TRT1’in büyük bir prodüksiyon ile ekrana taşıdığı Büyük Selçuklu Devleti’nde Sultan Melikşah’ın dönemini anlatan dizi çok sevildi. Uyanış Büyük Selçuklu ismi ile geniş bir izleyici kitlesini etkileyen ve reytinglerde de birincilikler alan dizi çok başarılı oldu.

Bu projenin devamı niteliğinde olan ve Sultan Melikşah’ın babası Sultan Alparslan’ın döneminin anlatıldığı yeni dizi için ise büyük değişiklikler yapıldı. Hem plato hem oyuncu kadrosu noktasında önemli yeniliklerin ardından Alparslan Büyük Selçuklu dizisi de TRT1 ekranında yayınlandı ve büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

Her iki diziye yapılan ortak bir eleştiri de var. Kadın başroller üzerinden yapılan bu eleştiride haklılık payı da yüksek. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Hatice Şendil, Terken Hatun karakterine hayat verdi. Uzun bir aradan sonra dizilere başrol olarak dönen Hatice Şendil’in botokslu olması ve dizide bu durumun hissedilmesi o zaman eleştiri konusu olmuştu.

TRT1'in en iddialı tarihi dizisinde botokslu kadın başrol eleştirisi! 12

Hatice Şendil’in dizideki botokslu halinden sonra şimdi de benzer bir eleştiri Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yaşanıyor. Başrolde yer alan Fahriye Evcen’e yine botoks üzerinden eleştiri yapıldı.

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, tarihi dizilerde botokslu kadın oyunculara değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Botokslu tarih… Tarihi dizilerin ‘vazgeçilmez botokslu kadınları’ ‘Alparslan: Büyük Selçuklu’da da devam ediyor. Fahriye Evcen’in uluma sahnesinin böyle yeri göğü inletmesi o kurt ile buluşmanın bir ihtişamı olmalıydı. Neden bu ayrıntılara dikkat edilmez?”

Sina Koloğlu, Fahriye Evcen’in botoksları nedeniyle dizideki önemli bir sahnenin çok da iyi çekilemediği eleştirisini yönetilmiş oldu.