Ana sayfa Dizi Haberleri Türkiye’de Netflix’e büyük bir rakip geliyor!

Türkiye’de Netflix’e büyük bir rakip geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Artık TV kanalları değil dijital yayın platformları moda. Tüm bölümleri aynı anda yayınlamaları sayesinde istediğin diziyi istediğin zaman izleyebilme özgürlüğünü sağlamaları ve kaliteli içerikleri sayesinde izleyicilerin de gözdesi olan dijital yayın platformlarında ilklerden biri olan Netflix’e Türkiye’de yeni bir rakip geliyor.

Bugün paylaşılan habere göre ABD merkezli dijital yayın platformu Disney Plus, Türkiye’de faaliyete geçmek için resmi adımını attı ve RTÜK’ten yayın lisansını aldı. Bu da demek oluyor ki artık Türkiye’de Netflix’in çok büyük bir rakibi var. Türkiye’de uluslararası yayın platformu Amazon Prime Video da var ancak Netflix kadar yaygın değil.

Disney Plus’ın ne zaman yayına başlayacağı ya da abonelik ücretinin ne kadar olacağı henüz belli değil. Ancak kanal Türkiye pazarı için çalışmalarına çok uzun süre başlamıştı. Kanalın ilk Türk içeriği Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun başrollerini paylaştığı Kaçış dizisi olmuştu.

Türkiye’de Netflix’e büyük bir rakip geliyor! 7

Hikayesi Engin Akyürek’e ait olan dizinin çekimleri Gaziantep civarında devam ediyor. Dizi iki savaş muhabirinin hikayesini anlatıyor. Özellikle Engin Akyürek hayranları diziyi bir an önce izlemek için sabırsızlıkla bekliyor.

Disney Plus’un ikinci Türk içeriği de Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatacak olan dizi. Aras Bulut İynemli’nin Atatürk’ü canlandıracağı dizi Türkiye’de büyük olay yarattı ve heyecanla bekleniyor.

Lanistar Medya tarafından çekilecek dizi için çalışmalar ve oyuncu arayışları devam ediyor. Dizi ekibinin temmuz ayında sete çıkması bekleniyor. Dizi altışar bölümden oluşan iki sezon halinde ekrana gelecek. Atatürk’ün hayatını anlatacak dizi Cumhuriyetimizin 100. yılında, yani 2023’te Türk halkına armağan edilecek.