Ana sayfa Dizi Haberleri Tutunamayanlar dizisini özleyenlere Dünya Hali iyi gelecek!

Tutunamayanlar dizisini özleyenlere Dünya Hali iyi gelecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2020 yılında absürt komedi dizisi türündeki Tutunamayanlar, TRT1 ekranında izleyicilerle buluşmuştu. Dizinin ikinci sezonu da olacakmış gibi sezon finali yapılmış ama ikinci sezon gelmemişti.

Doğu Demirkol ve Ece Ceşmioğlu’nun başrollerinde yer aldığı Tutunamayanlar gibi absürt komedi dizisi arayan izleyiciler için yepyeni bir TRT1 dizisi geliyor. Yine Tutunamayanlar dizisinin yönetmenliğini yapan Osman Nail Doğan ile Murad Zaloğlu, Dünya Hali dizisinin de yönetmen koltuğuna oturdu.

Caner Şahin ile Pelin Abay ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin çekimlerine önceki hafta başlanmıştı. Dizinin ilk fragmanı da yayınlandı ve yeni absürt komedi bekleyenler için bu büyük bir müjde oldu… Ağustos ayında Dünya Hali isimli dizinin TRT1 ekranında hayranlarla buluşması bekleniyor. Tolga Tekin ile Ozan Çelik’in de başrolünde yer aldığı dizi keyifli bir komedi yapımı olarak öne çıkıyor.

İzleyicilerin ruhuna iyi gelmesi beklenen dizi için bir değerlendirme yazısı kaleme alan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Dünya Hali’nin izlemeye değer bir yapım olacağı değerlendirmesinde bulundu:

“‘Dostun olup olmadığını ev taşırken buzdolabını tek başına sırtlayınca anlarsın’ diyen mantıkla gerçek dostluğun özveriye dayandığını işaret eden… İnsanlığın yükünü taşımaya gönüllü olurken bazen işi abartan… Ve bu dünyayı kendisine pek uygun bulmayarak adeta tüm iyilerin hislerine tercüman olan Sinan’ın ilginç ama bir o kadar da gerçekçi saptamalarının yer aldığı tanıtıma bakarak ‘Dünya Hali’ boş geçilmemeli demek fazlasıyla mümkün!

Ancak hayatın içindeki gerçek dostlar nasıl emek gerektiren durumlardaki varlıklarıyla anlaşılıyorsa, dizi dünyasındaki gerçek değerler de izleyici algısına hitap noktasında çıkıyor ortaya. Ne yazık ki, komediler için başarı kriteri, mizahın farkından-kalitesinden ziyade, izleyici kesiminin gülmekten ne anladığı olmakta!”

Mizah anlayışıile ekranlara yeni bir tarz getirme iddiasındaki Dünya Hali dizisinin, absürt komedi bekleyen izleyicileri tatmin etmesi bekleniyor.

Bu tür yapımlar TRT1’de zaman zaman yer alıyor. Örneğin geçen sezon Tövbeler Olsun, bu türün temsilcisi olmuştu. Bu sezon ise yine aynı ekranda Dünya Hali yine absürt komedi sevenlerin tercihi olacaktır.